
FØRSTEHJÆLP KAN FORHINDRE SKADESTUEBESØG
Mange sportsskader
Idræt er på alle måder sundt, men skader kan ikke undgås. 85.000 idrætsudøvere er derfor hvert år forbi skadestuen. Et tal som også kunne nedbringes, hvis idrætsledere- og trænere som et fast element i deres uddannelse blev undervist i førstehjælp. Der er på de fleste uddannelser ikke noget krav om, at de i forbindelse med deres træneruddannelse skal gennemgå et førstehjælpskursus. Hos Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger har man fokus på førstehjælpsområdet:
– I 2007 udbød DGI knap 200 kurser omkring førstehjælp rettet mod trænere og instruktører. De fleste finder sted i regi af svømning med fokus på livredning, og vi kan se, at vi gennemfører langt de fleste kurser med et deltagertal på 10 til 15. Så vi har fokus på, at vores trænere og instruktører er klar til at håndtere ulykkessituationer, når de opstår i forbindelse med idræt, siger kommunikationschef i DGI, Kim Vejrup. I 2007 har DGI registreret 86.500 trænere, instruktører og ledere i foreningerne.
Vi er på rette spor
Tal fra Dansk Førstehjælpsråd viser, at omkring 250.000 danskere hvert år uddannes i førstehjælp. Et tal der steg væsentligt fra den 1. oktober 2006, hvor det blev lovpligtigt, at køreelever skal kunne fremvise et gyldigt førstehjælpsbevis for at kunne indstilles til selve køreprøven. Det betyder, at over 60.000 personer hvert år er nødt til at tage et førstehjælpskursus. Men vi er stadig ikke gode nok til at hjælpe, når nogen kommer til skade:
– Overlevelseschancerne for danskere, der falder om med hjertestop, er desværre stadig ikke ret store. Kun 4–5 % overlever. Et tal, der ligger langt under vores naboers evne til at redde liv. I Norge overlever helt op mod 23 procent af de, der får hjertestop, men her er der en lang tradition for genoplivning, som børnene lærer i skolen. Her bliver knap 50 % med hjertestop forsøgt genoplivet af medborgere, mens kun cirka 20 % af de danskere, der får et hjertestop uden for hospitalet, bliver forsøgt genoplivet, inden ambulancen når frem, forklarer informationschef i Beredskabsforbundet, Mads Jakobsen.
Beredskabsforbundet har i denne uge kørt en kampagne for at få danskerne til at tage et førstehjælpskursus. Desuden har forbundet tilpasset førstehjælpskurserne, så de passer til forskellige grupper, herunder institutionspersonale og pædagoger, køreelever og spædbørnsforældre. Læs mere på www.beredskab.dk
Kontakt for yderligere oplysninger:
Informationschef Mads Jakobsen, mobil 20 12 54 23Information om Beredskabsforbundet
Følg pressemeddelelser fra Beredskabsforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beredskabsforbundet
Ønsk dig en røgalarm i julegave18.12.2008 15:40:51 CET | Pressemeddelelse
En undersøgelse foretaget af Beredskabsforbundet i samarbejde med Webpol viser, at 27 % af danskerne ikke har en røgalarm installeret i deres bolig.
Seks gram træ kan ødelægge dit sommerhus7.7.2008 08:30:23 CEST | Pressemeddelelse
Mere skal der ikke til. Én tændstik er nok til, at dit sommerhus brænder ned. Beredskabsforbundet lancerer kampagne, der skal nedbringe antallet af brande
Konference mod naturkatastrofer12.6.2008 13:56:01 CEST | Pressemeddelelse
Konference om civilbeskyttelse skal i den kommende weekend sætte fokus på, hvordan frivilligorganisationer sammen kan drage nytte af hinandens erfaringer
Livet skal have et stød i den rigtige retning21.4.2008 08:00:14 CEST | Pressemeddelelse
Hjertestartere vinder indpas i det danske samfund - men ingen ved, hvor de hænger, og vi er stadig dårlige til redde hinanden
At høre røgen31.3.2008 17:54:32 CEST | Pressemeddelelse
Der skal sættes fokus på opsætningen af røgalarmer