Aarhus Universitet: Science and Technology

11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

Del

Succesprojektet ’Hovedet i Havet’, der gennem de seneste to år har givet mere end 32.000 børn og voksne havet på hjernen, har netop fået endnu en stor saltvandsindsprøjtning på 11 mio kr. af Nordea-fonden.

Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet
Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet

De 11 mio. kr. fra Nordea-fonden er bevilget til at videreudvikle og forankre projektet over de næste fire år.

’Hovedet i havet’ skal pirre nysgerrigheden og tænde gnisten for havets natur hos børn og unge. Målet er at få langt flere ud at opleve kysten og havet på nærmeste hold og dermed øge bevidstheden om, hvilke fantastiske oplevelser, denne del af den danske natur byder på.

Projektet bliver et nationalt koordinerende projekt, der samler trådene på det marine formidlingsområde både ift. materialer, undervisningsforløb og skibsbaseret undervisning.

Havet lige i hovedet


”Projektet giver os bogstaveligt talt havet lige i hovedet. Det er en sanselig og stærk måde at formidle livet i havet langs de danske kyster. Skolebørn får smag for flere marine oplevelser både i landets klasselokaler og langs de danske kyster,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

’Hovedet i havet’ er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, det nationale naturfagscenter Astra, akvarierne i Det Marine Netværk samt andre marine formidlingsinstitutioner i Danmark.

”Det er vores håb, at projektet i høj grad tænder gløden for havet hos både hos elever samt i befolkningen så langt flere tager ejerskab for en meget vigtig og udsat del af den danske natur,” siger bevillingshaver Peter Bondo Christensen, Seniorforsker ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Kontakter

Signe Brokjær Nielsen,
Projektkoordinator, Aarhus Universitet,
Mobil.: 5317 3454,
Mail: signe.brokjaer@bios.au.dk

Peter Bondo Christensen,
Projektleder, Aarhus Universitet,
Mobil: 2261 7949
Mail: pbc@bios.au.dk

Billeder

Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet
Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet
Download

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Forskningsgennembrud åbner døren til en helt ny forståelse af det, der udløser allergiske reaktioner24.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin. Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Allergy.

Kom til debat om fremtidens økologiforskning29.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Fødevarebehovet stiger på grund af den voksende befolkning på globalt plan, hvilket sætter verdens begrænsede ressourcer under pres. Det kræver nytænkning og ny viden at udvikle bæredygtige fødevaresystemerne i det krydsfelt, og her spiller forskning i økologiske systemer en nøglerolle. Den 17. marts sætter ICROFS med et debatarrangement på Christiansborg fokus på, hvordan økologiforskning kan bidrage til den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum