11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

De 11 mio. kr. fra Nordea-fonden er bevilget til at videreudvikle og forankre projektet over de næste fire år.
’Hovedet i havet’ skal pirre nysgerrigheden og tænde gnisten for havets natur hos børn og unge. Målet er at få langt flere ud at opleve kysten og havet på nærmeste hold og dermed øge bevidstheden om, hvilke fantastiske oplevelser, denne del af den danske natur byder på.
Projektet bliver et nationalt koordinerende projekt, der samler trådene på det marine formidlingsområde både ift. materialer, undervisningsforløb og skibsbaseret undervisning.
Havet lige i hovedet
”Projektet giver os bogstaveligt talt havet lige i hovedet. Det er en sanselig og stærk måde at formidle livet i havet langs de danske kyster. Skolebørn får smag for flere marine oplevelser både i landets klasselokaler og langs de danske kyster,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.
’Hovedet i havet’ er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, det nationale naturfagscenter Astra, akvarierne i Det Marine Netværk samt andre marine formidlingsinstitutioner i Danmark.
”Det er vores håb, at projektet i høj grad tænder gløden for havet hos både hos elever samt i befolkningen så langt flere tager ejerskab for en meget vigtig og udsat del af den danske natur,” siger bevillingshaver Peter Bondo Christensen, Seniorforsker ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.
Kontakter
Signe Brokjær Nielsen,
Projektkoordinator, Aarhus Universitet,
Mobil.: 5317 3454,
Mail: signe.brokjaer@bios.au.dk
Peter Bondo Christensen,
Projektleder, Aarhus Universitet,
Mobil: 2261 7949
Mail: pbc@bios.au.dk
Billeder

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nu kan alle hjælpe med at overvåge naturen i Lille Vildmose18.6.2025 07:28:31 CEST | Pressemeddelelse
I Lille Vildmose er en ny aktivitet i gang, hvor helt almindelige mennesker kan være med til at overvåge naturens udvikling. Aktiviteten er finansieret af projektet Wet Horizons og handler om at inddrage alle, der har lyst, i arbejdet med at genskabe og beskytte moserne.
Elvira vil gøre op med 40 år gamle tal: Vi skal opdatere den måde, vi udregner metanudledning fra grise17.6.2025 12:58:16 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt projekt på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab vil opdatere beregningsgrundlaget for metanudledning fra grise, så de nationale emissionsopgørelser i fremtiden bliver mere retvisende.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum