Klimabevægelsen i Danmark

10.000 deltagere ved Folkets Klimamarch i København råber i kor: Gi' os håb!

Del

De fremmødte til Folkets Klimamarch kalder på politikerne til at bremse klimakrisen i dag

Billede af frontbanneret ved Folkets Klimamarch i København den 6. november 2021. Foto: Ariel Storm.
Billede af frontbanneret ved Folkets Klimamarch i København den 6. november 2021. Foto: Ariel Storm.

Mere end 10.000 personer tog i dag del i Folkets Klimamarch i København, og kampgejstren var ikke til at slukke. Ovenpå lang tid med coronanedlukning stimles tusindvis igen sammen og kræver handling fra de danske politikere.

Arrangørgruppen er glad for dagens flotte fremmøde, og håber at politikerne i København kan mærke, at viljen til drastisk klimahandling står stærkere end nogensinde.

Oskar Dahlin, som er logitstik ansvarlig i København, vurderer at mellem 10.000-12.000 mennesker deltog, og mener at det store fremmøde bør få politikerne til at gøre mere for at bremse klimaforandringerne:

"Dage som i dag synliggør den store opbakning, som politikerne har til at gennemføre en drastisk grøn omstilling. Det er helt utroligt, at de ikke bruger den opbakning til mere end de gør, og at de i stedet sparker alle de svære beslutninger længere ud i fremtiden."

Politiet vurderer at der har været omkring 10.000 deltagere.

Med et veloverstået arrangement, vil bevægelsen fortsætte kampen med at gøre kommunalvalget grønt. Det gøres blandt andet gennem den digitale kampagneplatform på detsidstevalg.dk og klimavalg.nu.

25 byer marcherede for klimaet i dag

Rundt om i landet har 25 byer også marcheret for klimahandling, hvor der også berettes om stort fremmøde.

Opgørelserne kommer stadig ind, men det kan konkluderes, at der har været 5.000 deltagere fordelt i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Hedensted, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kolding, Næstved, Odder, Odense, Randers, Roskilde, Rødovre, Silkeborg, Skanderborg, Skørping, Svendborg, Thisted, Viborg og Vejle.

Kravene til politikerne er

Folkets Klimamarch går på gaden for at kræve at politikerne gennemfører fire konkrete krav:

  1. Vælger grønne løsninger ved at indregne en pris på 850 kroner pr. ton udledt CO2 i kommunens indkøb og investeringer.
  2. Giver plads til mere vild natur, ved at beskytte de biologisk mest værdifulde arealer
  3. Styrker demokratiet med grønne borgerting, som, støttet af eksperter, har reel indflydelse på kommunens klima- og naturpolitik
  4. Sikrer nye grønne arbejdspladser og uddanner borgerne til de nye jobs, så ingen bliver tabt under omstillingen

1.100 lokalpolitikere har sagt ja til bevægelsens krav

Hvis kommunerne skal bidrage til Parisaftalens målsætning om at begrænse stigningen i klodens gennemsnitstemperatur til 1,5 grader, så er det nu der skal handles. Til næste valg vil det være for sent.

For at vise hvilke byrådskandidater som vil handle for at bidrage til Parisaftalen, har Klimabevægelsen, i samarbejde med række andre organisationer, lanceret et online værktøj. Her kan borgere i alle kommuner bede om svar fra deres politikere på fire konkrete klima og natur spørgsmål. Siden kampagnen blev startet den 23. oktober, har mere end 1.100 politikere svaret 'ja' til spørgsmålene.

Værktøjet kan tilgås på www.detsidstevalg.dk, og det er ambitionen at samtlige lokalpolitikere vil nå at blive kontaktet inden valgdagen.

Billeder

Billede af frontbanneret ved Folkets Klimamarch i København den 6. november 2021. Foto: Ariel Storm.
Billede af frontbanneret ved Folkets Klimamarch i København den 6. november 2021. Foto: Ariel Storm.
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum