Xiaomi

Xiaomi grundlægger elbilsfirma

Del

Xiaomi grundlæggeren, Lei Jun, investerer 10 mia. RMB (9,75 mia. DKK) og stifter dermed elbilsfirmaet Xiaomi EV, Inc.

Foto: Lei Jun præsenterede tilbage i marts måned satsningen på elbiler.
Foto: Lei Jun præsenterede tilbage i marts måned satsningen på elbiler.

København, 2. september 2021 - Xiaomi Corporation ("Xiaomi" eller ”koncernen”) har meddelt at Xiaomi EV, Inc. har afsluttet sin virksomhedsregistrering med en registreret kapital på 10 mia. RMB (9,75 mia. DKK). Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi, bliver den juridiske repræsentant for Xiaomi EV, Inc. Dette markerer en vigtig milepæl for det meget ventede smart el-bil (EV) projekt, der nu officielt er gået ind i udviklingsfasen. 

Tilbage i marts 2021 annoncerede Lei Jun i en tale koncernens EV-initiativ, og at Xiaomi i den forbindelse forpligtede sig til at investere omkring 10 mia. USD (63 mia. DKK) i EV-forretning i løbet af de næste 10 år, hvoraf den første investering lyder på 10 mia. RMB (9,75 mia. DKK). Lei Jun er ligeledes blevet juridisk repræsentant for Xiaomi EV, Inc. og udtrykker en stærk tro på projektet. Lei Jun vil lede teamet, som udelukkende vil fokusere på fremstillingen af el-biler.

Lige siden Xiaomi annoncerede EV-forretningen, har målet været at gentænke bilindustrien og blive repræsentant for fornyelse af industrien. Den 28. juli påbegyndte Lei Jun rekrutteringen af talenter til den autonome EV-afdeling og modtog efterfølgende over 20.000 ansøgninger. Xiaomi EV-teamet har derefter omhyggeligt udvalgt talenter og dannet et team på omkring 300 medarbejdere. 

I løbet af de 5 måneder fra offentliggørelsen af Xiaomis EV-initiativ til den officielle registrering af EV-virksomheden har Xiaomi EV-teamet gennemført massive brugerundersøgelser i form af mere end 2.000 interviewundersøgelser og dertil dybdegående analyser af branchen gennem besøg hos over 10 branche-peers og partnere. 

Den 25. august annoncerede Xiaomi sit opkøb af teknologiselskabet Deepmotion Tech, der udvikler teknologi til autonom kørsel, hvilket understreger fokuset på at opbygge bilrelaterede teknologier og talenter. Der er i øjeblikket 16.000 ingeniører hos Xiaomi, og udviklings-udgifterne var næsten 10 mia. RMB (9,75 mia. DKK) i 2020. Xiaomis teknologiske styrke inden for kunstig intelligens, nye materialer og flere andre områder udgør en stærk støtte til det nye EV-initiativ.

I mellemtiden rapporterede Xiaomi en rekordomsætning og en overskudsvækst for koncernen i selskabets 2021 Q2-rapportering. I andet kvartal af 2021 udgjorde Xiaomis samlede omsætning 87,8 mia. RMB (85,6 mia. DKK), hvilket repræsenterer en stigning på 64,0% i forhold til sidste år. Det justerede nettoresultat for perioden var 6,3 mia. RMB (6,1 mia. DKK), en stigning på 87,4% i forhold til sidste år. Den samlede omsætning og det justerede nettoresultat nåede dermed begge rekordhøjder i kvartalet. Det er altså et stærkt Xiaomi, der efter fem måneders forberedelse og med den officielle registrering af Xiaomi EV, Inc. nu er klar til at tage på en ny rejse mod en Xiaomi el-bil, der lever op til alle forventninger.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Lei Jun præsenterede tilbage i marts måned satsningen på elbiler.
Foto: Lei Jun præsenterede tilbage i marts måned satsningen på elbiler.
Download

Information om Xiaomi

XiaomiOm Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation blev grundlagt i april 2010 og blev noteret på børsen i Hong Kong d. 9. juli 2018 (1810.HK). Xiaomi er et internet selskab der udvikler smartphones og anden smart-hardware, der alle er forbundet til en Internet of Things (IoT) platform.

Med lige fokus på innovation og kvalitet søger Xiaomi konstant at skabe en brugeroplevelse præget af høj kvalitet og operationel effektivitet. Selskabet skaber kontinuerligt produkter til ærlige priser, så alle i hele verden kan opnå et bedre liv gennem innovativ teknologi. 

I første kvartal af 2021 fastholdt Xiaomi sin placering blandt top-3 på det globale smartphone-marked. Selskabet har også etableret sig som verdens førende forbruger AIoT (AI+IoT) platform med 351 millioner smart-enheder forbundet til sin platform, uden at medregne smartphones og laptops. Xiaomi produkter er til stede i mere end 100 lande og regioner verden over. I august 2020 blev selskabet for anden gang en del af Fortune Global 500 med en 422. plads og rykkede dermed 46 pladser op sammenlignet med 2019. Det fik samtidig en plads som nr. 7 blandt internet selskaber. 

Xiaomi er en del af Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index og Hang Seng China 50 Index.

For mere information om Xiaomi besøg https://blog.mi.com/en/

Følg pressemeddelelser fra Xiaomi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xiaomi

Gentænk fremtiden for arbejde og spil: Xiaomi afslører Xiami Pad 5 og nye AIoT-produkter på globalt Launch Event15.9.2021 15:44:46 CEST | Pressemeddelelse

[København Danmark, 15. september, 2021] - Xiaomi præsenterede i dag sin nye tablet Xiaomi Pad 5 på englobal produktlancering. Derudover blev AIoT-produkter præsenteret, der udvider Xiaomis smart-home og wearable-sortiment til nutidens forbundne forbrugere. De nye AIoT-produkter omfatter Mi Smart Projector 2, Xiaomi Mesh System AX3000 (2-pak) og Mi Smart Band 6 NFC. I den nye normal vi befinder os i, gentænker flere forbrugere deres hjem for at opfylde de nye funktionelle krav pandemien har medført. Her fusionerer både fritid og arbejde. Disse fire nye forskellige produkter giver forbrugerne mulighed for flere smarte enheder, der gør livet mere behageligt i deres eget hjem. Xiaomi Pad 5: Play Hard, Work Smart Xiaomi Pad 5 er et alsidigt værktøj til både arbejde og skole, men fungerer også til førsteklasses mobil underholdning. ”Midt i den nye normal, og elever, der vender tilbage til skolen, kommer Xiaomi Pad 5 på et tidspunkt, der passer til den nye måde at skifte mellem arbejde og un