Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand

”Vi står midt i en omstilling, hvor økonomien er ved at vende. Der er udsigt til faldende beskæftigelse. Derfor bør man fra politisk hold afholde sig fra at forringe situationen for de mennesker, der risikerer at miste deres arbejde. Man bør eksempelvis ikke skære i dagpengene.”
De usikre udsigter i dansk økonomi betyder samtidig, at man skal være varsom med at ødelægge velfungerende strukturer på arbejdsmarkedet. Lisbeth Lintz udtaler:
”Regeringen taler om at give mere i løn til nogle grupper i den offentlige sektor. Men det er en uskik at indføre central politisk styring af lønnen på det danske arbejdsmarked, ikke mindst i en tid, hvor økonomien i forvejen er præget af usikkerhed.”
Endelig bør det give regeringen stof til eftertanke, at Det Økonomiske Råd nu påpeger, at regeringens forslag om at halvere en række kandidatuddannelser kan få betydelige konsekvenser for produktivitet og velstand.
Lisbeth Lintz udtaler:
“Det er meget ærgerligt, at regeringen lader sig friste af at halvere kandidatuddannelserne, som en nem måde at øge arbejdsudbuddet på. En permanent sænkning af uddannelsesniveauet i Danmark kommer til at få konsekvenser, der rækker langt ud over den nuværende situation. Det politiske fokus burde være på at sikre, at vi også i fremtiden har den dygtigst mulige arbejdsstyrke – ikke på at forringe uddannelserne”.
For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 2488 8442 eller på ll@ac.dk.
Nøgleord
Billeder
Information om Akademikerne
Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.
Følg pressemeddelelser fra Akademikerne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Akademikerne
Akademikerne om ny beskæftigelsesreform: Flere forenklinger - men færre fremskridt9.4.2025 14:26:49 CEST | Pressemeddelelse
Den Akademiske fagbevægelse med 500.000 medlemmer er glade for, at den nye aftale om fremtidens beskæftigelsesindsats lykkes med en række forenklinger. Men ærgrer sig samtidig over, at man ikke tør give A-kasserne en større og permanent rolle.
500.000 akademikere får ny formand26.3.2025 13:00:03 CET | Pressemeddelelse
GL’s formand Tomas Kepler bliver ny formand for Akademikerne. Han bliver dermed den akademiske fagbevægelses nye topfigur, der side om side med FH’s Morten Skov skal varetage lønmodtagernes interesser.
Akademikernes formand Lisbeth Lintz stopper5.3.2025 12:05:05 CET | Pressemeddelelse
Akademikernes formand Lisbeth Lintz har i dag meddelt bestyrelsen, at hun har valgt at stoppe som formand. Det sker af familiære årsager. Næstformand Sara Vergo (Djøf) træder til som konstitueret formand, indtil en ny formand er fundet.
Ny aftale om Kandidatreform: ”Kræver samarbejde og sammenhold”19.12.2024 16:41:53 CET | Pressemeddelelse
Regeringen har netop lavet en tillægsaftale med forligspartierne bag kandidatreformen. Akademikerne bakker op om justeringerne og vil arbejde for mere konstruktiv inddragelse.
Danske Bioanalytikere har besluttet at melde sig ind i Akademikerne26.11.2024 16:44:28 CET | Pressemeddelelse
Kongressen i Danske Bioanalytikere (dbio) har netop besluttet at træde ud af FH for at melde sig ind i Akademikerne. Derved kommer Akademikerne fremover til at repræsentere tæt på 30 medlemsorganisationer, som hoved og forhandlingsorganisation – og et fællesskab, som allerede er over en halv million medlemmer, der nu vokser yderligere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum