Virtuel konference: Digitale teknologier som løftestang for grøn omstilling
Den grønne omstilling sker ikke af sig selv. Den skal have et stort skub af os alle – politikere, borgere og virksomheder. Men kan dette skub få medvind fra digitale teknologier? Det er vi i InfinIT overbeviste om! Derfor dedikerer vi en hel dag til den agenda og spørger nogle af landets førende eksperter; Hvordan kan it tjene som løftestang for den grønne omstilling – og hvordan leder vi os derhen, hvor det rent faktisk sker?

InfinIT inviterer til SummIT 2020 d. 21. oktober kl. 10-16. Alle kan deltage, det er gratis og man deltager blot fra sin (hjemme)arbejdsplads, for vi løber ingen risiko med Corona – men vi har gjort vores ypperste for, at konferencen alligevel bliver fyldt med dialog og debat! Fra et studie i Industriens Hus vil journalist Anders Høeg Nissen styre dagen med gode spørgsmål (som vi også gerne modtager løbende fra jer, der deltager) og sætte rammen for vores paneldebatter.
På dagen vil du både høre forskningens svar på, hvordan it kan være med til at løse de udfordringer, FN opstiller med deres verdensmål, og du vil høre hvordan virksomheder i Danmark konkret har grebet udfordringerne an – og samtidig gjort det til en god forretning.
Du kan bl.a. møde
- Trine Plambech fra Alexandra Instituttet, der har forsket i, hvordan man får brugerne med om bord, når man gør den grønne omstilling digital,
- Joachim Marc Christensen fra Global Compact, der vil fortælle, hvordan virksomheder kan benytte verdensmålene som markedskompas og de nye danske verdensmålsindikatorer strategisk,
- Leif Oxenlöwe, der er professor ved Danmarks Tekniske Universitet, der vil gøre os klogere på, om der er teknologier på vej, der kan reducere internettets eget, væsentlige, klimaaftryk,
- Annabeth Aagaard, PhD, MsC og lektor ved Aarhus Universitet, der argumenterer for, at hvis vi skal kunne accelerere den grønne omstilling, er brugen af digitale teknologier til indsamling af data, om f.eks. processer og kundeadfærd, kritiske for at kunne udvikle og vælge de rigtige bæredygtige forretningsmodeller.
… og ikke mindst, - Steen Hildebrandt, Ph.D., professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS og Aalborg Universitet, der vil forklare, hvorfor vi skal se bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål som en gave, man skal tage imod!
Når det kommer til forretningssiden af den bæredygtige digitale omstilling, så kan du glæde dig til at få guldkorn fra
- Thomas Mardal, fra Rejoose, der vil vise, hvordan I som virksomhed eller som leverandør kan kortlægge jeres installationer, måle jeres energieffektivitet, og hvordan dette arbejde betaler sig fordi man kan planlægge de rette optimeringer,
- Anne Marie Kindberg, der er COO & CMO for Microsoft Danmark, hvor de arbejder ud fra et AI for Earth-initiativ,
- Morten Jastrup, der er ledende partner i Nordic Sustainability, der vil sætte fokus på, hvilke forretningsmodeller der bedst forener det digitale og det bæredygtige og nogle af de udfordringer, som IT-sektoren selv står overfor,
- Louise Koch, der er Director of Corporate Sustainability – International Region, Dell Technologies, hvor de med 22 ambitiøse mål for 2030 har sat kursen for en bæredygtig transformation på alle parametre. Hun vil fortælle om hvordan it-giganten indtænker bæredygtighed i hele værdikæden fra produktdesign til end-of-use,
- Line Poulsen, der er Sustainable Business Development Advisor i Dansk Industri, der vil afsløre, hvad der kendertegner de virksomheder, der vinder med målene – med afsæt i konkrete cases,
- Thomas Roland, der er CSR-chef hos COOP, og som har været med til at udvikle den personlige klimaaftryks-måling, deres kunder har adgang til via deres app, der kombinerer selftracking, nudging og oplysning. Under motorhjelmen har Coop i klimasagens tjeneste truffet mange valg, som skal hjælpe med at omsætte uhåndgribelig klimainformation på råvareniveau til konkrete indsigter og råd, der giver mening for en forbruger.
Som afslutning på dagen vil Nikolaj Sonne vise os nogle helt konkrete eksempler på teknologiske dimser, der kan hjælpe os til at føre et mere bæredygtigt liv - selvfølgelig under overskriften ”So ein – grünes – Ding…”
Når SummIT 2020 lukker og slukker (for livestreamningen), vil vi være klogere på, hvordan teknologi kan skabe værdi for samfund, mennesker og forretning gennem realisering af FN’s Verdensmål og regeringens mål om 70 % CO2-reduktion.
Vi glæder os til at byde dig velkommen online!
Nøgleord
Kontakter
Lisa LorentzenCommunications Specialist
Kommunikation og Markedsføring
Billeder
Links
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
InfinIT er et innovationsnetværk, der hjælper danske virksomheder og organisationer med at skabe resultater inden for it-innovation og ny teknologi.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
It-samarbejde har styrket danske CLIMAID’s arbejde med fejlsøgning i deres IoT-løsninger15.1.2021 10:08:24 CET | Pressemeddelelse
En IoT-løsning består typisk af flere forskellige hardware- og softwareløsninger, der er leveret af flere virksomheder. Kombinationen af forskellige kompetencer, der er enten it-tekniske eller domænespecifikke, kan gøre det potentielt svært at spotte fejl og uregelmæssigheder – også kaldet anomalier – i et IoT-setup.
Chatbot bliver snart meget smartere med ny generation af kunstig intelligens17.12.2020 13:25:39 CET | Pressemeddelelse
Forestil dig robotter der bygger robotter. Så går udviklingen rigtig stærkt. Det kræver, at man kan bygge kunstig intelligens, der selv kan bygge kunstig intelligens. Netop dét gør man nu i et dansk AI chatbot-projekt hædret med Innovationsprisen, og det tiltrækker international bevågenhed fra verdensførende forskere.
Algoritme skal forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder 4.12.2020 11:02:59 CET | Pressemeddelelse
Virksomheden TracTrac, der har specialiseret sig i at levere tracking af sejlsport, orienteringsløb eller andre sportsgrene, hvor deltagerne bevæger sig over store områder, er klar med ny teknologi, som kan revolutionere livetrackingen af sportsbegivenheder i bymiljøer. Virksomheden har det seneste år i samarbejde med Alexandra Instituttet arbejdet på en algoritme, der skal forbedre positioneringen og dermed oplevelsen af formidlingen af en konkurrence.
FORBLIV KONKURRENCEDYGTIG I FREMTIDEN MED AR/VR3.12.2020 15:45:34 CET | Pressemeddelelse
AR- og VR-teknologierne er nu så modne, at flere virksomheder er i gang med at udnytte fordelene med dem. Og fordelene strækker sig lige fra produktionsprocessen og oplæring af medarbejdere til kundeservice. Ved Virtuelt MADE Open Lab fik deltagerne konkrete eksempler på, hvordan man kan komme i gang – her opsummerer vi hovedbudskaberne.
Nyt partnerskab skal øge brugen af kunstig intelligens i erhvervslivet29.11.2020 22:17:05 CET | Pressemeddelelse
Analyse viser milliardpotentiale i kunstig intelligens - nu får danske SMV’er et skub fremad.
Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier26.11.2020 08:15:46 CET | Pressemeddelelse
Nyt nationalt Center for Forskning i Digitale Teknologier – DIREC – skal udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i Danmark. Centeret er en unik alliance mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet inden for digitale teknologier.
AI-teknologi skal forbinde sælger med den rigtige kunde på det rigtige tidspunkt23.11.2020 11:19:42 CET | Pressemeddelelse
Den danske virksomhed Adversus, som står bag et telemarketing-system til mødebooking og salg, vil i samarbejde med Alexandra Instituttet udvikle en algoritme, der ud fra data som køn, alder og demografi kan matche en sælger eller fundraising-agent med det rigtige emne. Projektet er støttet af Innovationsfonden via Innobooster-ordningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum