Alexandra Instituttet

Virtuel konference: Digitale teknologier som løftestang for grøn omstilling

Del

Den grønne omstilling sker ikke af sig selv. Den skal have et stort skub af os alle – politikere, borgere og virksomheder. Men kan dette skub få medvind fra digitale teknologier? Det er vi i InfinIT overbeviste om! Derfor dedikerer vi en hel dag til den agenda og spørger nogle af landets førende eksperter; Hvordan kan it tjene som løftestang for den grønne omstilling – og hvordan leder vi os derhen, hvor det rent faktisk sker?

InfinIT inviterer til SummIT 2020 d. 21. oktober kl. 10-16. Alle kan deltage, det er gratis og man deltager blot fra sin (hjemme)arbejdsplads, for vi løber ingen risiko med Corona – men vi har gjort vores ypperste for, at konferencen alligevel bliver fyldt med dialog og debat! Fra et studie i Industriens Hus vil journalist Anders Høeg Nissen styre dagen med gode spørgsmål (som vi også gerne modtager løbende fra jer, der deltager) og sætte rammen for vores paneldebatter.

På dagen vil du både høre forskningens svar på, hvordan it kan være med til at løse de udfordringer, FN opstiller med deres verdensmål, og du vil høre hvordan virksomheder i Danmark konkret har grebet udfordringerne an – og samtidig gjort det til en god forretning.

Du kan bl.a. møde 

 • Trine Plambech fra Alexandra Instituttet, der har forsket i, hvordan man får brugerne med om bord, når man gør den grønne omstilling digital, 
 • Joachim Marc Christensen fra Global Compact, der vil fortælle, hvordan virksomheder kan benytte verdensmålene som markedskompas og de nye danske verdensmålsindikatorer strategisk,
 • Leif Oxenlöwe, der er professor ved Danmarks Tekniske Universitet, der vil gøre os klogere på, om der er teknologier på vej, der kan reducere internettets eget, væsentlige, klimaaftryk,
 • Annabeth Aagaard, PhD, MsC og lektor ved Aarhus Universitet, der argumenterer for, at hvis vi skal kunne accelerere den grønne omstilling, er brugen af digitale teknologier til indsamling af data, om f.eks. processer og kundeadfærd, kritiske for at kunne udvikle og vælge de rigtige bæredygtige forretningsmodeller.
  … og ikke mindst, 
 • Steen Hildebrandt, Ph.D., professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS og Aalborg Universitet, der vil forklare, hvorfor vi skal se bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål som en gave, man skal tage imod!

Når det kommer til forretningssiden af den bæredygtige digitale omstilling, så kan du glæde dig til at få guldkorn fra 

 • Thomas Mardal, fra Rejoose, der vil vise, hvordan I som virksomhed eller som leverandør kan kortlægge jeres installationer, måle jeres energieffektivitet, og hvordan dette arbejde betaler sig fordi man kan planlægge de rette optimeringer,
 • Anne Marie Kindberg, der er COO & CMO for Microsoft Danmark, hvor de arbejder ud fra et AI for Earth-initiativ,
 • Morten Jastrup, der er ledende partner i Nordic Sustainability, der vil sætte fokus på, hvilke forretningsmodeller der bedst forener det digitale og det bæredygtige og nogle af de udfordringer, som IT-sektoren selv står overfor,
 • Louise Koch, der er Director of Corporate Sustainability – International Region, Dell Technologies, hvor de med 22 ambitiøse mål for 2030 har sat kursen for en bæredygtig transformation på alle parametre. Hun vil fortælle om hvordan it-giganten indtænker bæredygtighed i hele værdikæden fra produktdesign til end-of-use,
 • Line Poulsen, der er Sustainable Business Development Advisor i Dansk Industri, der vil afsløre, hvad der kendertegner de virksomheder, der vinder med målene – med afsæt i konkrete cases, 
 • Thomas Roland, der er CSR-chef hos COOP, og som har været med til at udvikle den personlige klimaaftryks-måling, deres kunder har adgang til via deres app, der kombinerer selftracking, nudging og oplysning. Under motorhjelmen har Coop i klimasagens tjeneste truffet mange valg, som skal hjælpe med at omsætte uhåndgribelig klimainformation på råvareniveau til konkrete indsigter og råd, der giver mening for en forbruger.

Som afslutning på dagen vil Nikolaj Sonne vise os nogle helt konkrete eksempler på teknologiske dimser, der kan hjælpe os til at føre et mere bæredygtigt liv - selvfølgelig under overskriften ”So ein – grünes – Ding…”

Når SummIT 2020 lukker og slukker (for livestreamningen), vil vi være klogere på, hvordan teknologi kan skabe værdi for samfund, mennesker og forretning gennem realisering af FN’s Verdensmål og regeringens mål om 70 % CO2-reduktion.

Vi glæder os til at byde dig velkommen online!

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

InfinIT er et innovationsnetværk, der hjælper danske virksomheder og organisationer med at skabe resultater inden for it-innovation og ny teknologi.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Den grønne omstilling bør være digital - og ambitiøs!28.10.2020 15:24:58 CETPressemeddelelse

Vi ved godt, hvilke udfordringer vi står overfor med klimaforandringerne, og at de nye teknologier kan hjælpe os et stykke af vejen. Det er når den viden skal omsættes til handling i vores virksomheder, at vi har problemet. For hvordan griber man grøn omstilling an, og hvilke teknologier kan anvendes til hvad, så det både giver mening i forhold til klimaet og bundlinjen? Det var der mange gode bud på til InfinITs SummIT 2020 – du får et udpluk her.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum