DI Silkeborg Viborg

Virksomhederne trives i Skive Kommune

Del

Skive Kommune er en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Skive havner i år på en 19. plads ud af de 93 kommuner, som indgår i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima. Det er tre pladser bedre end sidste år.

- Vi har arbejdet målrettet sammen med Skive Kommune for at sikre, at virksomhederne har de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser. Det kan aflæses direkte i denne undersøgelse, hvor virksomhedernes tilfredshed med den kommunale service er steget, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg.

Ifølge de lokale virksomhedsledere er Skive Kommune især god til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er også tilfredse med niveauet for de kommunale skatter, afgifter og gebyrer. Kommunen opnår den tredjebedste score i landet, når virksomhederne vurderer forholdet mellem skatteniveau og service.

Historisk set har kommunens image været et af de områder, som virksomhederne har vurderet dårligst. Indsatsen for at tiltrække borgere og virksomheder har ikke båret frugt i de tidligere år. Men nu ser det ud til, at befolkningsudviklingen er ved at vende, og det kan aflæses i virksomhedernes vurdering.

- Vi så allerede sidste år, at vurderingen af kommunens planlægning var forbedret, og i år ser vi en positiv udvikling, når det handler om image. Der er ingen tvivl om, at udviklingen af Green Lab og de første virksomheder derude spiller en stor rolle i vurderingen, siger Morten Primdal.

Kommunens brug af private leverandører er et af de områder, som DI Skive/Viborg har fokus på i øjeblikket. Kommunen opnår pæne vurderinger af udbudsprocesserne, men den havner på en sidsteplads, når det gælder konkurrenceudsættelsen af borgernære velfærdsopgaver.

Skive Kommune er fortsat placeret foran Viborg Kommune, der indtager en 28. plads i årets undersøgelse. Det er en fremgang på 11 pladser i forhold til sidste år.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2018:

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – udover det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Dennis Jensen på deje@di.dk eller 2065 5202 eller pressekoordinator Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg ViborgFor yderligere information om DI Skive/Viborg:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Morten Primdal er ny formand for DI Skive/Viborg22.5.2018 15:45:00 CESTPressemeddelelse

Adm. direktør Morten Primdal fra RK Plast A/S i Skive er ny formand for DI Skive/Viborg. Morten Primdal afløser bestyrelsesformand i Jysk Display A/S, Palle Damborg, som har været formand i de seneste 7 år. Ny næstformand i bestyrelsen er Sine Juul Praastrup, der er adm. direktør i ERIK Arkitekter A/S. Den anden næstformandspost besættes fortsat af adm. direktør Anders Lund Hansen fra Grundfos A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum