Grouleff Communications

Virksomhederne er ved at finde en vej ud af mørket

Del

Nyt inspirationstiltag og Forventnings-indeks fra CBS viser, at de danske virksomheder tackler krisen offensivt ved at opsøge nye muligheder. Forventningerne til 2021 er større end til 2020.

Selv om de er hårdt ramt af corona-krisen, forsøger de danske virksomheder at tackle krisen offensivt og se nye muligheder.

Det fremgår af flere hundrede initiativer, som virksomheder og ejerledere har sendt ind til Center for Ejerledede Virksomheder ved CBS, der under krisen har lanceret et nyt inspirationstiltag baseret på daglige svar fra danske virksomheder. Her spørger CBS både, hvilke forventninger virksomhederne har til fremtiden, og hvad de rent faktisk gør for at tackle krisen. Tanken er, at deres råd og anvisninger kan være inspiration for andre virksomheder.

Eksempelvis har direktør Mads Milling og hans salgsfolk i metalvirksomheden Alusteel i Kværndrup på Fyn opsøgt kunder, der tidligere fik leveret metalkomponenter fra Kina og Sydeuropa, og det har resulteret i flere ordrer. Nu er der nemlig mere fokus på forsyningssikkerhed.

Tilsvarende har Jørgen Lund fra softwarefirmaet Airgate i København, der leverer software til robotindustrien, bredt sin kundebase ud og gået i dialog med potentielle kunder, som han ikke tidligere har opsøgt.

”Robotindustrien i Danmark er ramt af en vis tøven på eksportmarkederne og det berører vores forretning, hvor vi sælger bl.a. fjernadgangs-løsninger til robotter fra Universal Robots. Derfor rækker vi nu ud til nye typer af kunder, der kan bruge vores løsninger, og vi er i god dialog med dem”, siger adm. direktør Jørgen Lund.

Peter Thaisen, der er medindehaver af Thaisen Hus, kursus- og konferencecenter og restaurant nær Ringe på Fyn, har under coronakrisen introduceret ”kold take away” med rimelig succes. Folk i lokalområdet er vant til at bestille nytårsmenuer fra Thaisen Hus, som de selv skal varme og anrette.  Nu aftager de i stigende grad kold take away til hverdag.  Dog er Peter Thaisen skeptisk over for de regler, som restaurationer og kursussteder skal overholde som led i genåbningen. Han tæller i øjeblikket på fingrene, hvorvidt det kan betale sig at genåbne kursussted og restaurant eller ej. Hvis kapaciteten sænkes alt for kraftigt af sundhedsmæssige årsager, vil han tøve med lukke hele centret op.

Jesper Leornardi, Indehaver af Alulock i Ringsted, der sælger stilladser og andre hjælpemidler til byggebranchen, har revideret sit budget for 2020 i forventning om en 50 procents tilbagegang i år, men forventer ikke, at det går helt så galt. Samtidig har virksomheden sat skub i udviklingen af en ny type lift, som den håber at kunne sælge til kunderne i 2021.

Alulocks nyudvikling er blot ét af de mange forretningsmæssige tiltag, som optræder som inspiration på Ejerlederen.dk. Siden viser også et forventningsindeks, som tager udgangspunkt i virksomhedernes økonomiske forventninger til 2020 og 2021 i forhold til deres situation før corona-krisen.

Indekset viser, at virksomhederne gennemsnitligt forventer at være i en ringere økonomisk situation ultimo 2020 og ultimo 2021, end den situation de var i før krisen. Derudover viser indekstallene, at de i gennemsnit forventer sig mere af 2021 end af 2020. Yderligere analyser viser, at 60 % af virksomhederne, der har svaret de seneste 7 dage, forventer en økonomisk nedgang i virksomheden for 2020 i lyset af krisen, 36% forventer at forblive på samme trin på den fempunktsskala, de er blevet bedt om at svare ud fra, mens kun 4% forventer en fremgang. For 2021 er de tilsvarende tal 36 %, 47% og 17%.

”Det ser jo ikke supergodt ud, og der er ingen grund til at lade som om, at alt er i sin skønneste orden. Men jeg er alligevel forsigtigt optimistisk i disse dage. Både for forventninger til 2020 og 2021 ligger i den høje ende af det, vi har observeret undervejs af vores undersøgelse. For mig at se, tyder det på, at virksomhederne stille og roligt begynder at finde en vej ud af det allermørkeste mørke. Og så synes jeg, at den omstillingsparathed, der viser sig i rigtigt mange af svarene, tegner godt”, siger lektor Jeppe Christoffersen, CBS, der sammen med professor Thomas Plenborg har lavet undersøgelsen.

Se inspirationskatalog fra virksomhederne.

Se forventningsindeks

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger: Lektor Jeppe Christoffersen, tlf. 30241567.

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Workspace, Haslegaardsvej 10
8210 Aarhus V

+45 28915809http://www.grouleff.it/

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics er kåret til Europas suverænt bedste robotvirksomhed i kategorien “Professionelle servicerobotter”26.5.2020 06:00:00 CESTNyhed

I dag bliver Blue Ocean Robotics kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Det er det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan, der står bag kåringen, og som hædrer virksomheden for dets arbejde med især UVD Robots, men også for robotterne fra GoBe Robots og PTR Robots. Med de selvkørende desinfektionsrobotter har servicerobot-specialisterne fra Odense, Danmark, vakt global opsigt med den gennemprøvede virusdræber-løsning, der nu er i fuld sving med at redde menneskeliv hver eneste dag i over 50 lande.

Dansk robotfirma indtager et nyt land hver måned15.5.2020 10:12:53 CESTNyhed

Med 420 procents vækst i robotsalget i det netop afsluttede regnskabsår er virksomheden Cobot Lift i fuld gang med at indtage verdensmarkedet. Siden december 2019 har Cobot Lift eksporteret sin unikke robotteknologi til industrien i USA, Hviderusland, Polen, Norge samt Danmark. På trods store investeringer i produktudvikling og ekspansion i en verden præget af virusudbrud kan det unge robotfirma Cobot Lift fremvise sorte tal på bundlinjen i sit netop offentliggjorte 2019-2020 regnskab.

OnRobot lancerer “Eyes - et 2,5D-visionssystem17.4.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Et nyt, avanceret, men prisbilligt 2,5D-visionssystem giver alle førende robotarme både dybdesyn og evnen til at genkende dele. Systemets gnidningsløse integration, intuitive programmering og ét-billede-kalibrering fjerner den kompleksitet, som eksisterende visionssystemer normalt indebærer. Eyes kan monteres fleksibelt på både robotarmes håndled eller eksternt, hvilket gør systemet ideelt til næsten enhver ustruktureret applikation, der skal styres via et visionssystem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum