Landbrug & Fødevarer

Vinderen af Køkkenprisen 2021 er fundet

Del

Dette års Køkkenpris er blevet uddelt. Det blev Hanne Melgaard Juul fra Madservice Aalborg, som tog prisen blandt de mange dygtige køkkenledere og kunne fejre det på Fødevaredagen 2021

Vigtig rolle for danskernes forhold til mad
Prisen uddeles til offentlige køkkener, som har et ekstraordinært fokus på at lave velsmagende mad med fokus på sæson, økologi, råvarer, bæredygtighed og målgruppe. Det er især økologiske og lokalt dyrkede råvarer, der fylder mere og mere på tallerkenerne i mange køkkener. Der er en udvikling, som Køkkenprisen har været med til at sætte skub i.

-Vi vil gerne belønne de fagfolk, som slår et ekstra slag for økologien ved at tænke økologiske principper og råvarer ind i køkkenet. I juryens bedømmelse lægges der vægt på iscenesættelsen af en sund og varieret kost baseret på økologiske fødevarer, som bidrager til livsglæde ude hos brugerne af køkkenerne. Det er i de offentlige køkkener, mange danner deres spisevaner og bliver udfordret af nye smagsindtryk. Derfor spiller de en vigtig rolle i den danske madkultur, siger jurymedlem og Seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer, Kristian Ploug Grut.

Respekt for de ældres madvaner
Køkkenprisen gives for at få bredt økologi ud i samspil med køkkenbrugernes behov. Kandidaterne blev udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. De nominerede til prisen har alle haft fokus på at udvikle gode spiseoplevelser med økologi og forbrugerne i centrum.

Livskvalitet er vigtigt, især når man har med ældre borgere at gøre. Det har Madservice Aalborg formået at føre ud i livet, når de på daglig basis serverer økologisk mad på en appetitvækkende måde for kommunens ældre borgere. Det var med stolthed i stemmen, at Hanne Melgaard kunne modtage årets Køkkenpris foran en hel fødevarebranche på Hindsgavl Slot i Middelfart:

- Jeg er så stolt. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine dygtige medarbejdere. Vi er så utrolig stolte over, at vi har nået et mål på 60 pct. økologi, hvor  vi har haft mulighed for at følge vores egen vej til at nå målet, siger Hanne Melgaard Juul. 

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Find vinderfotos og logo til download på https://goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen under pressematerialer.

Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N
.
Leder Mads Dreyer, Spisehuset, Oureskolerne, Oure

Kontakter

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer undskylder forløb om krænkelser i DanBred30.9.2021 15:56:18 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer leverer en uforbeholden undskyldning for organisationens ageren i forbindelse med krænkelsessagerne i selskabet DanBred, som Landbrug & Fødevarer ejer 51 pct. af. Organisationens Fællesformandskab og direktion præsenterer på baggrund af sagen en række konkrete tiltag, som blandt andet skal sikre konsekvenser, hvis god selskabsledelse ikke efterleves i eksterne selskaber, organisationen er medejer af.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum