Vinderen af Køkkenprisen 2021 er fundet

Vigtig rolle for danskernes forhold til mad
Prisen uddeles til offentlige køkkener, som har et ekstraordinært fokus på at lave velsmagende mad med fokus på sæson, økologi, råvarer, bæredygtighed og målgruppe. Det er især økologiske og lokalt dyrkede råvarer, der fylder mere og mere på tallerkenerne i mange køkkener. Der er en udvikling, som Køkkenprisen har været med til at sætte skub i.
-Vi vil gerne belønne de fagfolk, som slår et ekstra slag for økologien ved at tænke økologiske principper og råvarer ind i køkkenet. I juryens bedømmelse lægges der vægt på iscenesættelsen af en sund og varieret kost baseret på økologiske fødevarer, som bidrager til livsglæde ude hos brugerne af køkkenerne. Det er i de offentlige køkkener, mange danner deres spisevaner og bliver udfordret af nye smagsindtryk. Derfor spiller de en vigtig rolle i den danske madkultur, siger jurymedlem og Seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer, Kristian Ploug Grut.
Respekt for de ældres madvaner
Køkkenprisen gives for at få bredt økologi ud i samspil med køkkenbrugernes behov. Kandidaterne blev udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. De nominerede til prisen har alle haft fokus på at udvikle gode spiseoplevelser med økologi og forbrugerne i centrum.
Livskvalitet er vigtigt, især når man har med ældre borgere at gøre. Det har Madservice Aalborg formået at føre ud i livet, når de på daglig basis serverer økologisk mad på en appetitvækkende måde for kommunens ældre borgere. Det var med stolthed i stemmen, at Hanne Melgaard kunne modtage årets Køkkenpris foran en hel fødevarebranche på Hindsgavl Slot i Middelfart:
- Jeg er så stolt. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine dygtige medarbejdere. Vi er så utrolig stolte over, at vi har nået et mål på 60 pct. økologi, hvor vi har haft mulighed for at følge vores egen vej til at nå målet, siger Hanne Melgaard Juul.
Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.
Find vinderfotos og logo til download på https://goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen under pressematerialer.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N.
Leder Mads Dreyer, Spisehuset, Oureskolerne, Oure
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

