Folkebevægelsen mod EU

Vildledende og stærkt manipulerende stemmeseddel

Del

Folkebevægelsen mod EU tager afstand fra den foreslåede formulering til stemmesedlen om forsvarsforbeholdet.

Folkebevægelsen mod EU tager skarpt afstand fra den formulering til stemmesedlen, som Ja-siden har foreslået som spørgsmålet til selve folkeafstemningen om det danske forsvarsforbehold den 1. juni.

Teksten siger intet om, hvad afstemningen den 1. juni drejer sig om. Spørgsmålet nævner ikke ”EU” eller ”forbehold” med et eneste ord, selvom det er jo netop essensen af afstemningen.

Samtidig efterlades man med det indtryk, at ”europæisk samarbejde om sikkerhed og forsvar” kun er muligt i EU-regi, hvilket er faktuelt forkert.

Det ligger på samme kvalmende følelsesniveau som selve optakten fra de fem aftalepartiers side, hvor de med ulykkelighederne i Ukraine som bagtæppe forsøgte at opgive endnu mere dansk selvbestemmelse til EU.

Det de burde spørge om er: ”Vil du afskaffe forsvarsforbeholdet?”, for det er faktuelt indholdet af afstemningen den 1. juni.

Folkebevægelsen mod EU vil naturligvis i et høringssvar klage over både den misvisende tekst og den anløbne stil, som Ja-siden har udført med dette stemmeseddelsspørgsmål.

Vi er ikke blinde for, at denne afstemning kan blive ubehagelig, da stadig vildere skræmmebilleder må forventes i stigende grad frem mod 1. juni. Sandsynligvis vil den manipulerende tone blive yderligere forstærket af det faktum, at danskerne ligeledes i stigende grad vil gennemskue den fortælling, Ja-siden udfører.

I Folkebevægelsen mod EU vil vi gøre vores til, at den offentlige debat bliver oplysende, saglig og faktuel. Vi vil, som den største danske politiske organisation inden for EU-politik, kæmpe med næb og klør for et rungende Nej til endnu mere EU.

Teksten til afstemningen, som den foreligger fra JA-siden:

'Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar?'

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU
Lyngbyvej 42
2100 København Ø

+45 35 36 37 40https://www.folkebevaegelsen.dk/

Folkebevægelsen mod EU’s formål er at bringe Danmarks medlemskab af EU til ophør.

Folkebevægelsen mod EU er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for selvbestemmelsesret og for et selvstændigt Danmark i et frit internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum