Vil styrke troværdigheden endnu mere: Vegetarisk Forening og SGS danner partnerskab for grønne produkter

Øget forbrugerbevidsthed om sundhed, dyrevelfærd og ikke mindst miljø og bæredygtighed har drevet den hurtige vækst i forbruget af veganske og vegetariske fødevarer – en tendens, der forventes at fortsætte og endda accelerere over de kommende år.
Dansk Vegetarisk Forening administrerer to af de meste populære mærkningsordninger, V-Label og Det Grønne Hjerte, for vegetariske og veganske produkter. Mærkningerne er i hastig udvikling og bliver brugt af flere og flere producenter. Som et led i den positive udvikling har Dansk Vegetarisk Forening nu etableret et samarbejde med verdens førende kontrol-, verifikations-, test- og certificeringsfirma, SGS.
SGS og det internationale V-Label er gået sammen globalt for at tilbyde en enkel og konsekvent tilgang til produktcertificering.
SGS i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening har yderligere etableret et samarbejde omkring DVF’s mærke Det Grønne Hjerte, som forbrugerne kan finde på knap 500 produkter i Danmark.
”Samarbejdet med SGS er etableret for at styrke troværdigheden af mærkningsordningerne yderligere. Håndteringen af fødevarerne under fremstilling har stor betydning for Danmarks mere end 160.000 vegetarer og veganere. Forbrugerne skal kunne være sikre på, at produkterne er blevet fremstillet korrekt og i henhold til vores regler. Vi har derfor valgt at samarbejde med SGS for at sikre en tredjepartskontrol fra verdens førende kontrolfirma,” siger Mie Nordly, der er erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.
SGS: Stolt over samarbejdet
“Vi har også set stigningen i forbrugertrenden omkring vegetariske og veganske produkter, og vi er stolte over, at Dansk Vegetarisk Forening har valgt os som samarbejdspartner på de 2 mærkningsordninger, de administrerer. Derfor gik vi også straks i gang med at uddanne vores auditorer, så de kan dække de vegetariske og veganske produktkrav, som er stillet i standarderne for mærkningsordningerne”, fortæller Henriette Bech, der er Sales Manager i SGS Analytics Denmark.
Mærkningsordningerne nyder i forvejen høj troværdighed blandt fleksitarer og vegetarer, hvor 90 % finder Det Grønne Hjerte troværdigt eller meget troværdigt.
V-Label er et internationalt anerkendt mærke, der er at finde på over 50.000 produkter fordelt på mere end 3.500 brands globalt. Herhjemme administreres og godkendes mærket af Dansk Vegetarisk Forening.
Dansk Vegetarisk Forenings eget mærke, Det Grønne Hjerte, bliver benyttet af flere og flere producenter på det danske marked. Mærket findes i to udgaver for veganske og vegetariske produkter og bliver p.t. brugt af over 65 brands - et tal, der er stigende. Anvendelse af mærket kan kun ske efter ansøgning og skriftlig godkendelse af produktet.
“SGS har været i Danmark i 16 år, men de seneste par år er virksomhedens aktiver udvidet markant, idet vi har kunder på audit i primærlandbrugserhvervet. Med opkøbet af Synlab Analytics fik vi muligheden for også at udvide med laboratorieanalyser.
Det er dermed også en stor glæde, at vi nu også kan afdække en audit på produktion af fødevarer med denne aftale med Dansk Vegetarisk Forening. Vi har nøje udvalgt vores auditører, så de har stor erfaring med produktion og kvalitetssikring. Vores auditor på V-label og Det Grønne Hjerte har desuden også taget auditorkurset, der er særligt tilrettelagt for træning i henhold til krav for veganske og vegetariske produkter”, siger Heino Erli Lund, Sales Director i SGS Analytics Denmark.
Nøgleord
Kontakter
Mie Nordly
Erhvervschef, Dansk Vegetarisk Forening
mie (at) vegetarisk.dk / Tlf +45 71 79 76 76
Heino Lund
Salgschef Levnedsmidler, SGS
heino.lund (at) synlab.com / Tlf +45 51 51 08 86
Billeder

Information om Dansk Vegetarisk Forening
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er den centrale aktør på det plantebaserede område i Danmark såvel som en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Ny pris hylder Danmarks bedste plantebaserede takeaway2.7.2025 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med Plantebranchen og Danmarks Restauranter og Caféer hylder Dansk Vegetarisk Forening de bedste plantebaserede takeaway-måltider og produkter i fire kategorier, hvor et kompetent dommerpanel vurderer smag, innovation og kvalitet.
EU skal lære af Danmark: Nyt initiativ skal sprede dansk plantepolitik30.6.2025 05:56:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt dansk initiativ skal udbrede erfaringerne fra Danmarks plantebaserede fødevarepolitik og inspirere EU til politiske løsninger, der styrker klima, sundhed og fremtidens landbrug.
Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation4.6.2025 07:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU.
Dansk Vegetarisk Forening i kraftig vækst: Fordobler medarbejderstaben og udvider med ernæringskontor9.4.2025 13:27:44 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Vegetarisk Forening styrker med flere nyansættelser sin rolle som videnspartner i omstillingen til fremtidens fødevaresystem, både i Danmark og internationalt.
Ny undersøgelse bekræfter behovet for flere plantebaserede alternativer i takeaway-branchen – nyt samarbejde viser vejen13.2.2025 13:41:10 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra DTU viser, at takeaway-mad i Danmark fortsat har et for højt indhold af fedt og salt samt for få kostfibre og grøntsager. Samtidig er danskernes forbrug af takeaway steget markant de seneste år. Dette understreger behovet for et bedre udbud af plantebaseret takeaway. Et samarbejde mellem branchen og grønne organisationer viser vejen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum