Dansk Vegetarisk Forening i kraftig vækst: Fordobler medarbejderstaben og udvider med ernæringskontor
Dansk Vegetarisk Forening styrker med flere nyansættelser sin rolle som videnspartner i omstillingen til fremtidens fødevaresystem, både i Danmark og internationalt.

Det seneste år har Dansk Vegetarisk Forening – den centrale aktør på det plantebaserede område i Danmark – mere end fordoblet sin medarbejderstab og runder i år 29 ansatte. Heraf har man udvidet med tre nye ernæringsfaglige medarbejdere, som har base i et nyåbnet kontor i Aalborg.
Udvidelsen er ikke bare udtryk for en stor intern vækst, men også symbol på en stigende efterspørgsel på faglig viden, politisk samarbejde og løsninger, der fremmer plantebaseret omstilling i Danmark og resten af verden.
“Vi er stadig en medlemsforening – og nu i endnu højere grad end tidligere også en vidensinstitution med specialister inden for både ernæring, markedsudvikling og formidling, foruden et stærkt politisk team med international tyngde. Det viser, at interessen for grøn mad og efterspørgslen på en fagligt funderet tilgang til den nødvendige omstilling fortsat er stigende,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF).
Nyt kontor i Aalborg huser kompetent ernæringsteam
Det nyåbnede kontor i Aalborg huser en del af vidensplatformen Plantebaseret Videnscenter, som blandt andet består af kliniske diætister og eksperter i plantebaseret ernæring.
Det faglige team skal bidrage til rådgivning, oplysning og formidling i både sundhedssektoren, i institutioner og i sportsverdenen, hvor efterspørgslen på kvalificeret viden om plantebaseret kost er voksende.
“Vi oplever i stigende grad, at aktører i sundhedsvæsenet og institutioner efterspørger faglig viden om, hvordan man konkret kan arbejde med sund og plantebaseret kost i praksis. Det er præcis den type opgaver, vi nu har kapacitet til at løfte,” siger Katrine Ejlerskov, der er centerleder i Plantebaseret Videnscenter og ph.d. i human ernæring.
Politisk oprustning og international synlighed
Ud over et stærkt ernæringsteam har DVF også styrket sin politiske kapacitet markant med henblik på både det danske EU-formandskab i andet halvår af 2025 og det kommende klimatopmøde COP30. Til sidstnævnte indsats har DVF fra 1. april ansat Gry Bossen, der er tidligere teamleder for politik i Verdens Skove.
En central del af indsatsen er at synliggøre de danske erfaringer med Plantefonden og den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer – med ambitionen om at inspirere til tilsvarende initiativer globalt og dermed bidrage til mere bæredygtige fødevaresystemer.
DVF mærker en markant stigning i den internationale interesse for “den danske model”, hvor stat, civilsamfund, landbrug og det øvrige erhvervsliv arbejder sammen om at fremme plantebaserede løsninger. Det gode samarbejde har vakt opsigt i udlandet, og foreningens medarbejdere deltager i et voksende antal internationale netværk, partnerskaber og vidensfora med fokus på politisk indflydelse, faglig formidling og erfaringsudveksling.
“Vi modtager invitationer til at holde oplæg, inspirere og erfaringsudveksle fra hele verden, herunder stort set alle europæiske lande,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl.
I december 2024 blev DVF af den hollandske organisation Doneer Effectief (Giv Effektivt), i samarbejde med forskere fra University of Amsterdam, udnævnt til at være årets organisation inden for omstilling af fødevaresystemet.
For mere information/interviews, kontakt:
Rune-Christoffer Dragsdahl Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
Tlf: 50 56 18 17
Mail: rc@vegetarisk.dk
Katrine Ejlerskov Centerleder, Plantebaseret Videnscenter
Mail: kte@videnscenter.dk
Nøgleord
Kontakter
Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17
Dansk Vegetarisk Forening (DVF) samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at fremme plantebaseret kost, forskning og produktion. Vi arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er også en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi arbejder med en positiv, pragmatisk tilgang under devisen, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening
Første supermarkeder i Danmark sætter mål for planteproteiner30.9.2025 08:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Lidl Danmark og Wolt Market vil fremover måle og følge andelen af plantebaserede proteiner i salget. Vegetarisk Forening håber, at andre kæder vil følge eksemplet.
European Farmers meet Hollywood at Plant Food Summit in Copenhagen25.9.2025 07:43:56 CEST | Press release
On 20-21 October, Copenhagen will become the center of the debate on the future of food systems when the EU Presidency conference, Plant Food Summit, brings together participants from all across Europe at the Royal Danish Playhouse.
Hollywood møder europæiske landmænd til plantebaseret topmøde i København25.9.2025 07:43:56 CEST | Pressemeddelelse
København bliver den 20.-21. oktober centrum for debatten om fremtidens fødevaresystem, når EU-formandskabskonferencen Plant Food Summit samler hundredevis af deltagere fra hele Europa i Skuespilhuset.
“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar29.7.2025 05:53:00 CEST | Pressemeddelelse
Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle grillbar har knækket en del af koden til, hvordan man kan sælge flere grønne retter.
Ny pris hylder Danmarks bedste plantebaserede takeaway2.7.2025 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med Plantebranchen og Danmarks Restauranter og Caféer hylder Dansk Vegetarisk Forening de bedste plantebaserede takeaway-måltider og produkter i fire kategorier, hvor et kompetent dommerpanel vurderer smag, innovation og kvalitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum