Turbine Forlaget A/S

Vigdis Hjorths nye roman Femten år udkommer på dansk

Del
Norske Vigdis Hjorth er i storform i sin nye roman, hvor hun dykker ned i en ung piges sind, opvækst og forsøg på at finde ind til kernen af sig selv. Det er en roman for alle, der har været femten år.

”Hvorfor havde Gud sat hende ind i verden med en sådan feber, en sådan uro, en sådan tørst, som ikke kunne stilles, for det forstod hun, at den ikke kunne stilles, at hun måtte finde en måde at leve med den på, at det var opgaven.” - Citat fra romanen

Femten år er fortællingen om den unge pige Paula, der finder nogle af sin mors breve til mormoren, hvori moren beskriver deres familieliv. Paula bliver ramt af morens forstillelse, hvordan hun pynter på Paulas, lillebror Lasses og storesøster Elisabets liv og skolepræstationer. I takt med, at Paula bliver mere og mere klar over, at hun må finde sine egne sandheder i livet, bliver også familiens rytme forstyrret. Paula befinder sig midt i det erkendelsesforløb, der kulminerer under hendes egen konfirmationsmiddag.

”Hun mærkede jordens våde tyngde og samtidig en varm ild i sit indre, og selv om den jordiske tilværelse var en slags ildebefindende, elskede hun verden, sin fortvivlelse medregnet, og at leve kunne hun kun gøre én gang, og derfor skete det, der måtte ske, og det var afgjort.” - Citat fra romanen

Vigdis Hjorth kredser igen, som hun også gjorde i de store læserfavoritter Arv og miljø og Er mor død, om sandheder og løgne i en familie, både de bevidste og ubevidste, hvad er sandheden i et menneskeliv, i en ung piges sind, og om hvordan denne unge pige stålsætter sig og vil leve sit eget liv.

Vigdis Hjorth kan opleves live på Ordkraft i Aalborg d. 13.-15. april 2023.

Fakta om romanen:

Titel: Femten år – Det revolutionære forår
Forfatter: Vigdis Hjorth
Oversætter: Karen Fastrup
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740687873
Sidetal: 188
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 3. februar 2023

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Vigdis Hjorth fortæller om "Femten år"

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Romanens forside er designet af Anders Bergesen, Superultraplus Designstudio
Romanens forside er designet af Anders Bergesen, Superultraplus Designstudio
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Brug de vildt sunde urter17.3.2023 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

VILDT SUNDT hylder de mange magiske, interessante og spiselige planter, der findes, og inviterer dig til at opleve, hvad et drys af urternes magi kan gøre for en ret og ikke mindst dit velbefindende. Michelle Faust Lang Berthels har en ufattelig stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet "Vildt sundt," der kombinerer urtehåndbog og kogebog.

Danske udvandrere kæmpede i krigen i Sydafrika3.3.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

I slutningen af 1800-tallet drog danskere og andre skandinaver til Sydafrika, som følge af de omfattende guld- og diamantfund i landet, i håbet om at skabe en bedre tilværelse. Udvandrerne kom i klemme i en konflikt, der udviklede sig til Den Anden Boerkrig, og deres dramatiske historie er ikke tidligere blevet samlet og fortalt. Det gør historiker Peter Agerbo Jensen nu noget ved med bogen "I Krig under Sydkorset."

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum