Dyrenes Beskyttelse

Videoen siger alt: Dit hegn kan være en dødsfælde for dyr

Del

Når mennesker og dyr mødes, opstår der nogle gange uhensigtsmæssige situationer. Flere gange om året kommer der opkald til 1812 om hjorte, der sidder fast i hegn. En video fra en af vagtcentralens skytter dokumenterer dyrets langvarig pine før dets død. Dyrenes Beskyttelse anbefaler derfor, at man tjekker sine hegn med jævne mellemrum.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hjælper dyr i nød i mange forskellige situationer. Nogle gange kommer dyrene så galt afsted, at den eneste mulighed, der er for at hjælpe, er at foretage en nødaflivning. Det er blandt andet ofte resultatet, når dyrene kommer i klemme i hegn.

For nogle uger siden kom to hjorte så galt afsted, at skytte Morten Richter-Hansen måtte rykke ud på sagen.

- Jeg fik besked fra 1812 om, at der var to hjorte på samme ejendom, der sad fast i hegn. Jeg pakkede derfor mit udstyr og ringede til henvender for at oplyse, hvornår jeg var fremme. Herefter fik jeg fat i politiet for at advisere dem om, at der formentlig ville blive afgivet skud, når jeg var fremme på adressen. Jeg var klar over, at hjortene sad fast i hegnet, men de her to viste sig at sidde virkelig slemt fast, fortæller skytte Morten Richter-Hansen, der rykker ud for Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.

Da Morten kom frem, sad den ene hjort fast under et trådhegn, mens den anden var klemt fast ved bækkenet i et forsøg på at kravle imellem tremmerne på et smedejernshegn. Begge dyr havde kæmpet i længere tid for at komme fri og var derfor særdeles ilde tilredt med skader. De skulle uden tvivl nødaflives, da deres tilstand var så kritisk, at de ikke kunne reddes. Morten knipsede hurtigt nogle billeder og få sekunders video for at dokumentere problemet. Særligt videoen af den fastklemte hjort taler da også sit tydelige sprog om, hvor meget dyrene lider.

Tjek hegn og andre menneskeskabte forhindringer

De to hjorte blev heldigvis opdaget af ejerne af ejendommen, der ansvarligt ringede efter hjælp på 1812. Hvis man skulle opdage dyr, der sidder fast i hegn eller lignende på ens grund, er det vigtigt altid at ringe efter hjælp hurtigt, lyder rådet fra Dyrenes Beskyttelse.

- Undgå at nærme dig, så du ikke skræmmer dyret, så det vrider sig løs og render væk med en alvorlig og potentielt dødelig skade eller gør endnu mere skade på sig selv, forklarer Michael Carlsen, biolog ved Dyrenes Beskyttelse.

Det skete blandt andet på Høvelte Kaserne, hvor en råbuk havde forsøgt at springe over et hegn, men i forsøget blev den fanget med foden i trådhegnets masker og brækkede benet. Der blev ringet til 1812, men i god mening befriede nogle soldater på kasernen bukken, men den var så skræmt, at den stak af med et brækket ben, før Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral kunne rykke ud og hjælpe den.

- Folk bliver selvfølgelig enormt berørte, når de opdager et dyr, der sidder fast på deres grund, men det bedste og mest ansvarlige er straks at ringe 1812 og få hjælp til at håndtere situationen.

I de ovenstående eksempler blev dyrene opdaget, men særligt på store grunde er det ikke sjældent, at de når at dø af deres langvarige lidelser. Derfor lyder det bedste råd fra såvel jæger som biolog at holde løbende holde øje med hegn og andre konstruktioner, man har på sin grund.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Links

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Om 1812

Vagtcentralen 1812 er en landsdækkende service, som vejleder i sager om dyr i nød. Den er en del af Dyrenes Beskyttelse og finansieres hovedsageligt af foreningens støtter. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral modtager årligt mere end 118.000 opkald fra bekymrede og observante borgere, som står med et dyr i nød, kender til en vanrøgtssag eller på anden vis har brug for råd om hold og håndtering af dyr. Fordelingen af disse kan dagligt variere mellem 200-800 opkald afhængigt af sæsonen, hvoraf maj til september er årets travleste måneder.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Fiskere, forskere og Dyrenes Beskyttelse undersøger for første gang dyrevelfærd i fiskeriet14.6.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt undersøger for første gang, hvordan milliarder af fisk dør ved fiskeri. Målet er at belyse, hvordan fisk dør i forbindelse med trawlfiskeri i de frie vandmasser, og om fangstmetoderne kan udvikles til at understøtte en mere human aflivning af de sansende dyr. Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Pelagiske Producentorganisation står bag det flerårige projekt. Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet, DTU Aqua og Teknologisk Institut skal udføre undersøgelserne. Projektet er støttet af den amerikanske forsknings- og støtteorganisation, Open Philanthropy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum