Ekstra Bladet

Victor Prisen til Ungarsk medie

Del

Ekstra Bladets journalistiske pris, Victor Prisen, går i år til den ungarske ugeavis Magyar Narancs for deres kamp med at udgive fri og uafhængig journalistik i et ungarsk mediemarked, der i større og større grad presses og kontrolleres af magthaverne.

Victor Prisen 2019 tildeles ungarske Magyar Narancs. Det er 39. gang prisen, der er stiftet i Ekstra Bladets legendariske chefredaktør Victor Andreassens navn, uddeles, og priskomiteen har i år ønsket at hædre de medier, der står op for de tendenser, der skyller ind fra Østeuropa, hvor magthaverne i stigende grad, indirekte eller direkte, kontrollerer nyhedsformidlingen og begrænser den frie og uafhængige presse.

– I mere end tre årtier har årets prisvinder været en insisterende stemme i den ungarske samfundsdebat. Og med konstante afsløringer, frygtløshed og satire har de år efter år været en torn i øjnene på magthaverne, udtaler Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen i motivationen for at tildele Victor Prisen 2019 til Magyar Narancs.

Med chefredaktør Endre Bojtár i spidsen afslørede Magyar Narancs i det forgangne år bl.a. hvorledes parlamentsmedlemmer og oligarker gennem lyssky konstruktioner har foretaget massive opkøb af attraktive grunde og ejendomme.

Poul Madsen: – Ikke en let opgave, når Viktor Orbáns magtapparat konstant forsøger at knægte ytringsfriheden og gøre livet surt for den frie presse i Ungarn.

Victor Prisen uddeles af Ekstra Bladet og blev stiftet i 1980 i tidligere chefredaktør Victor Andreasens navn. Prisen har til formål at styrke aktiv og afslørende journalistik og hædre dem, der kæmper for ytringsfriheden. Priskomiteen består af chefredaktionen og formanden for medarbejderforeningen.

Årets prisuddeling finder sted i Budapest i morgen, torsdag 27. juni

Kontakter

Poul Madsen, 23 30 13 13

Billeder

Information om Ekstra Bladet

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
Rådhuspladsen
1017 København K

+45 33 11 13 13http://ekstrabladet.dk