DI Silkeborg Viborg

Viborg fastholder solid placering i undersøgelse af erhvervsklimaet

Del

Viborg Kommune hører til i den bedste tredjedel af landets kommuner at drive virksomhed i. Kommunen rykker tre pladser tilbage i DI’s årlige undersøgelse af det kommunale erhvervs-klima og havner på en solid placering som nummer 31.

Ifølge de lokale virksomheder er dialogen med kommunen blevet forbedret siden sidste års undersøgelse. Det er især kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne, der driver fremgangen.

- Der sker en masse i Viborg Kommune i disse år, og kommunen gør en stor indsats for at holde et højt informationsniveau. Derfor er jeg glad for, at indsatsen bliver afspejlet i undersøgelsen. Det er vigtigt, at virksomhederne bredt set oplever en kommune, der kommunikerer, siger næstformand Sine Juul Praastrup fra DI Silkeborg-Viborg.

Erhvervsklimaet i kommunerne bliver vurderet ud fra ni kriterier. Og virksomhederne i Viborg er mere tilfredse, når det gælder indsatsen for at skaffe arbejdskraft. Kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere og samarbejdet med jobcentret, bliver vurderet noget højere end sidste år.

Når det drejer sig om kommunens håndtering af sygedagpenge, er billedet blandet. Kommunen kan blive bedre til at få de sygemeldte raskmeldt inden for de første to måneder. Men kommunen havner i top 10 i landet, når det kommer til hel eller delvis raskmelding i det hele taget. Generelt er virksomhedernes vurdering af sygedagpengeområdet på samme niveau som sidste år.

Byggesagsbehandlingen er med i årets undersøgelse efter et års fravær. Her placerer kommunen sig i lidt under midten.

- Byggesagsbehandlingen er vigtig for virksomhederne. Både sagsbehandlingstider og kvaliteten er afgørende. Vi vil ønske, at sagsbehandlingen kommer til at gå hurtigere, men nogen gange glemmer vi, at byggesagsgebyret som et af få steder i landet er på 0 kr., og så er det de færreste kommuner, der oplever det samme niveau inden for byggeriet, som Viborg Kommune, siger Sine Juul Praastrup.

Silkeborg Kommune er placeret som nr. 8 i årets undersøgelse.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Dennis Jensen, deje@di.dk, tlf.: 2065 5202 eller pressekoordinator Claus Kaae-Nielsen, clkn@di.dk, tlf.: 2332 6829

Billeder

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg ViborgFor yderligere information om DI Silkeborg/Viborg:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Virksomhederne trives i Skive Kommune3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Skive Kommune er en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Skive havner i år på en 19. plads ud af de 93 kommuner, som indgår i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima. Det er tre pladser bedre end sidste år. - Vi har arbejdet målrettet sammen med Skive Kommune for at sikre, at virksomhederne har de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser. Det kan aflæses direkte i denne undersøgelse, hvor virksomhedernes tilfredshed med den kommunale service er steget, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg. Ifølge de lokale virksomhedsledere er Skive Kommune især god til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er også tilfredse med niveauet for de kommunale skatter, afgifter og gebyrer. Kommunen opnår den tredjebedste score i landet, når virksomhederne vurderer forholdet mellem skatteniveau og service. Historisk set har kommunens image været et af de områder, som virksomhederne har vurderet dårligst. Indsatsen fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum