Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Vi skal ikke glemme demens, selvom corona fylder meget

Del

Københavns Kommune sætter for femte år i træk fokus på demens og opfordrer københavnerne til at være opmærksom på de 10 tegn på demens. Samtidig er kommunens helt nye demensstrategi på vej, og den fokuserer bl.a. på en tidlig indsats mod sygdommen, som over 5000 københavnerne er ramt af.

Corona er atter højt på dagsordnen, men vi skal ikke glemme de andre alvorlige sygdomme, som fylder i samfundet. Derfor sætter Københavns Kommune for femte år i træk fokus på demens en hel uge i september. Det sker med kampagnen ”Taber du tit tråden?” og budskabet ”Alle kan få demens. Reager tidligt. Det gør en forskel.”

I uge 38 - fra den 14. til den 20. september - vil københavnere møde kampagnen på sociale medier og forskellige steder i byrummet. På bl.a. apoteker, biblioteker og hos de praktiserende læger kan man tage et postkort og læse om de 10 typiske tegn på demens. For selvom demens er en dødelig sygdom, er der meget man kan gøre, hvis man sætter ind tidligt i forløbet. Derfor er der igen i år fokus på de tegn, man skal være opmærksom på. De typiske tegn på demens er bl.a. glemsomhed, besvær med at udføre velkendte opgaver samt forandringer i humør og adfærd.

- Alle der har prøvet at miste nogen til demens ved, hvor hårdt det er. Demens er en frygtelig sygdom, og det er vigtigt at vi sætter mere fokus på den - også selvom corona fylder det meste for tiden. Jo før du får en diagnose, jo bedre kan vi hjælpe dig. Derfor opfordrer vi igen i år københavnerne til at være opmærksomme på tegnene på demens, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Ny strategi på vej

I år bliver demensugen bl.a. markeret med en hel ny demensstrategi for Københavns Kommune, som forventes vedtaget på Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde torsdag den 17. september. Strategien vil bl.a. fokusere på den tidlige indsats.

- Demens er en svær sygdom at tackle både for dem, der bliver ramt og for de pårørende. Derfor er det vigtigt, at vi tager sygdommen alvorligt fra det øjeblik, de første tegn melder sig. Med den nye strategi sætter vi netop fokus på den tidlige indsats, så vi kan blive bedre til at forsinke sygdommens udvikling, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Demensugen plejer også at byde på forskellige arrangementer og initiativer, bl.a. Åbent Hus hos Center for Demens på Nørrebro, men alle arrangementer er i år blevet aflyst på grund af situationen med corona.

Hvad er demens?

Demens er en alvorlig sygdom, som over 5.000 københavnere over 65 år er ramt af. En sygdom i hjernen, som over år kan nedbryde os mentalt og skabe store forstyrrelser i vores adfærd.

300 københavnere får hvert år en demensdiagnose, men ligeså mange får hvert år demens uden at få diagnosen. Den lave udredningsprocent betyder, at der i dag er en stor gruppe borgere med demens, som ikke får den rigtige hjælp til at leve med sygdommen. En tidlig udredning betyder, at det er muligt at tilbyde fysisk træning og kognitiv stimulationsterapi, som holder hjernen i gang.

På landsplan er der cirka 89.000 danskere, der har en demenssygdom, mens op mod 300.000-400.000 er nære pårørende. Demens er den 5. hyppigste dødsårsag i Danmark.

For yderligere information kontakt:

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens pressetelefon: 23 82 80 82 

Nøgleord

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavnerborgmester til regeringen: Vi har brug for en endnu mere aggressiv teststrategi7.1.2021 15:27:29 CETPressemeddelelse

De seneste restriktioner og anbefalinger fra regeringen og myndighederne er nødvendige og rigtige, hvis vi skal bremse corona-smitten i befolkningen. Men på ældreområdet er teststrategien stadig ikke aggressiv nok til at kunne forhindre spredning blandt landets mest udsatte borgere, når der først er kommet smitte indenfor på plejehjemmene. Vi skal teste endnu mere, mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), som appellerer til myndighederne om at teste oftere og bredere på plejehjem med udbrud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum