Vi køber flere kager under corona
Corona har mangedoblet den tid, som danskerne bruger indenfor hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere.
– Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk. Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager.
De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.
- Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke, siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.
”Det bliver bare ved”
Hos Konditorbager i Højbjerg ved Aarhus har bagermester Ronnie Nielsen travlt med kagebagningen. Under corona er salget af skærekager som for eksempel nøddekager og drømmekager steget med næsten 50 procent, så butikken i dag sælger omkring 370 styk om ugen. Og for de mindre kager som hindbærsnitter og cremelinser er væksten endnu højere, anslår Ronnie Nielsen.
– Det er vildt for tiden. Først fortsatte det ind i december, hvor mange normalt bager selv, og nu går salget videre i samme høje tempo i januar. Jeg troede, det ville være stilnet af for længst, men det bliver bare ved, siger han.
Under den første coronabølge i foråret havde Ronnie Nielsen også ekstra travlt.
– Mange forældre gik hjemme sammen med børnene, der var hjemsendte fra skole. Så vi fandt på at lave familiebagekits til dem. Det blev et stort hit. Vi lavede både poser med indhold til trøfler, hindbærsnitter, scones og chokoladekage, og vi solgte rub og stub, fortæller den østjyske bagermester fra KonditorBager i Højbjerg.
Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en 10-årige periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008.
Nøgleord
Kontakter
Ronnie Nielsen
Bagermester, KonditorBager Højbjerg
(+45) 51 88 24 41
(+45) 86 27 14 95
hoejbjerg@konditor-bager.dk
Morten Lapholm
Direktør, Konditorbager
(+45) 20 45 57 48
Morten@konditorbager.dk
Billeder
Links
Information om KonditorBager A/S
KonditorBager er en kæde af 57 selvstændige bagerforretninger fordelt over hele landet. Bagerkæden blev startet i 1977, og udvalget har siden fulgt med tiden uden at gå på kompromis med håndværkskvaliteten. Konceptet indebærer bagerbrød og konditorkager i én og samme butik. www.konditorbager.dk
Følg pressemeddelelser fra KonditorBager A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KonditorBager A/S
Danskerne vil have lokale råvarer i bagværket – nu skal æblerne bruges17.9.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere vælger lokalt producerede råvarer, og danske bagerier har taget tendensen til sig. Med fokus på sæsonens frugt går stor bagerkæde nu all-in på æbler, og konditor giver inspiration til æblekagebagning.
Danskerne skruer op for kvaliteten og går amok i konditorkager25.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Under COVID-19 er vores kagetrang taget betydeligt til, og vi er blevet mere kvalitetsbevidste. Hos landsdækkende bagerkæde har efterspørgslen og interessen for de finere konditorkager nu nået nye højder.
KonditorBager giver brød efterspurgt vitaminindsprøjtning26.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at knap hver 5. dansker, der ikke tager vitamintilskud, har mangel på D-vitamin. Nu anvender KonditorBager specialudviklet gær med D-vitamin i deres brød.
Konditorchef guider: Sådan bager du dette års fastelavnsbollehit11.2.2021 14:30:00 CET | Pressemeddelelse
Den klassiske fastelavnsbolle med flødeskum kan give selv den mest rutinerede konditor grå hår. KonditorBagers chefkonditor guider dig med professionelle tips til at bage fastelavnsbollen over dem alle.
Danskerne går amok i hjemmebag1.12.2020 06:19:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 60 procent af alle danskere bager selv til julen, og bagerkurser boomer under corona. Her får du konditorchef bedste tips til de tre af de mest traditionsrige julesmåkager.