KonditorBager giver brød efterspurgt vitaminindsprøjtning
Det er nok de færreste, der forbinder et besøg hos den lokale bager med indtagelse af vigtige vitaminer. Ikke desto mindre er det nu muligt hos KonditorBager. Efter et vellykket forsøg med chufabrød, der er fem brød bagt med en specialudviklet gær med D-vitamin i, har kædens bagerier siden december gjort brug af den nye type gær.
– Vi vil gerne være på forkant med nye ingredienser og samtidig være med til at øge sundheden, når vi har mulighed for at gøre det uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det har vi tidligere vist, at vi kan, med vores chufabrød, hvor to skiver af brødet dækkede 30 procent af det daglige D-vitaminbehov. Gæren fungerer så godt i vores brød, at vi nu bruger det i alle vores brød, siger Morten Lapholm, der er direktør i KonditorBager.
KonditorBagers beslutning om at bruge denne type gær i kædens bagerier skete samtidig med, at Fødevarestyrelsen i december ændrede anbefalingerne for indtagelse af D-vitaminer. Den nye anbefaling er, at alle voksne og børn over fire år opfordres til at tage D-vitamin som kosttilskud. De ændrede anbefalinger skyldes en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, der viser, at næsten tyve procent af befolkningen har mangel på D-vitamin om foråret. Det er en mangel, der blandt andet kan føre til knogleskørhed i alderdommen.
Flere vitaminer i vores fødevarer
Med brugen af den specialudviklede gær kan KonditorBager vise sig frivilligt at komme et nyt tiltag i forkøbet. Ifølge en rådgivende gruppe, som Fødevarestyrelsen har nedsat, vil den bedste måde at komme manglen på D-vitamin til livs på nemlig være at pålægge fødevareproducenter at tilføre deres produkter D-vitamin. Det frem går af et notat, som den rådgivende gruppe har udarbejdet for Fødevarestyrelsen.
– Obligatorisk berigelse af fødevarer er den bedst egnede metode til at eliminere D-vitaminmangel og på den måde kan man opnå en forbedret knoglesundhed for folk med D-vitaminmangel, fastslår den rådgivende gruppe, som består af Kræftens Bekæmpelse samt eksperter og forskere fra førende danske universiteter og hospitaler.
Metoden har tidligere vist sig at være effektiv. I 2011 viste en undersøgelse lavet af DTU Fødevareinstituttet, at berigelse af mælk og brød, hvor melet var beriget med D-vitamin, var tilstrækkeligt til at bevare et godt D-vitaminniveau hos deltagerne i forsøget.
Smagen ændrer sig ikke
Selvom brødene hos KonditorBager har fået en vitaminindsprøjtning, kan kunderne se frem til den samme gode smagsoplevelse, de er vant til.
– Jeg kan forsikre om, at brødenes smag ikke har ændret sig, selvom der bliver tilført vitaminer. Vores bagere har været gode til at dele deres erfaringer med den nye gær med hinanden, og erfaringen er, at brødets kvalitet er uforandret trods brugen af den nye type gær, siger Morten Lapholm.
Nøgleord
Kontakter
Hanne Nyboe
Marketingschef, KonditorBager
(+45) 23 82 25 64
hanne@konditorbager.dk
Billeder
Links
Information om KonditorBager A/S
KonditorBager er en kæde af 57 butikker fordelt over hele landet. Bagerkæden blev startet i 1977, og udvalget har siden fulgt med tiden uden at gå på kompromis med håndværkskvaliteten. Konceptet indebærer også bagerbrød og konditorkager i én og samme butik. www.konditorbager.dk
Følg pressemeddelelser fra KonditorBager A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KonditorBager A/S
Danskerne vil have lokale råvarer i bagværket – nu skal æblerne bruges17.9.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere vælger lokalt producerede råvarer, og danske bagerier har taget tendensen til sig. Med fokus på sæsonens frugt går stor bagerkæde nu all-in på æbler, og konditor giver inspiration til æblekagebagning.
Danskerne skruer op for kvaliteten og går amok i konditorkager25.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Under COVID-19 er vores kagetrang taget betydeligt til, og vi er blevet mere kvalitetsbevidste. Hos landsdækkende bagerkæde har efterspørgslen og interessen for de finere konditorkager nu nået nye højder.
Konditorchef guider: Sådan bager du dette års fastelavnsbollehit11.2.2021 14:30:00 CET | Pressemeddelelse
Den klassiske fastelavnsbolle med flødeskum kan give selv den mest rutinerede konditor grå hår. KonditorBagers chefkonditor guider dig med professionelle tips til at bage fastelavnsbollen over dem alle.
Vi køber flere kager under corona26.1.2021 09:35:25 CET | Pressemeddelelse
Kagesalget er strøget i vejret under corona melder landsdækkende kæde. Mere hjemmetid har vækket lysten til både snitter, cremelinser og skærekage.
Danskerne går amok i hjemmebag1.12.2020 06:19:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 60 procent af alle danskere bager selv til julen, og bagerkurser boomer under corona. Her får du konditorchef bedste tips til de tre af de mest traditionsrige julesmåkager.