Grouleff Communications

Verdensnyhed: Danske Shape lancerer leje af undervisningsrobotter  

Del

Som den første virksomhed i verden tilbyder danske Shape Robotics, at skoler kan abonnere på undervisningsrobotter. Dermed behøver offentlige budgetter ikke belastes af krav om øget teknologiforståelse hos eleverne.

Danske skoler og uddannelsesinstitutioner har fået et nyt og stærkt kort på hånden, når de vil sætte teknologiforståelse på skemaet. Den danske robotvirksomhed Shape Robotics i Farum lancerer nemlig et abonnement på sine populære undervisningsrobotter Fable og Fable Spin.

I selskab med udførlige undervisningsmaterialer er robotterne klar til at tage lærere, elever og studerende i hånden, når lille Amalie og hendes klassekammerater skal introduceres til de naturvidenskabelige STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Robotterne kan følge Amalie hele vejen fra folkeskolens 3. klasse op til og med ungdomsuddannelserne.

”Vi er glade for at have fået Fable-robotterne ind i undervisningen. Robotterne giver os nye tilgange til naturvidenskab, og gør programmering og teknologiforståelse konkret for eleverne at arbejde med,” siger Pia Bajlum Esbensen der er Pædagogisk Udviklingskonsulent og bl.a. tilknyttet Engelsborgskolen i Lyngby.

Den nye abonnementsordning på Fable-robotterne gør det nemt og billigt at komme i gang:

”På grund af usikkerhed om vores skolebudgetter ville vi nok afstå fra at købe robotter lige nu. Derfor er det godt, at der nu tilbydes et abonnement, så jeg som økonomisk ansvarlig har mulighed for at leje robotter i stedet,” udtaler Lizette Vesterlyng Larsen, som er skoleleder på Skelbæk Friskole i Klippinge.  

Mange skoler er allerede i fuld gang med at gøre teknologiforståelse til en del af elevers og læreres dagligdag. På Christiansborg taler flere og flere politikere om at gøre teknologiforståelse til et fag i alle folkeskoler fra første til niende klasse. Det har den danske robotvirksomhed Shape Robotics taget konsekvensen af.

Vores nye abonnement gør det nemt og billigt for skoler, lærere og elever at komme i gang med at arbejde med nye teknologier. Vores vision er, at fremtidens voksne skal tilegne sig en så dyb forståelse af nye teknologier, at de bliver i stand til at skabe fremtidens løsninger på store udfordringer. Den vision bliver nemmere at realisere, når det koster under 170 kroner om måneden at leje en robot,” siger David Johan Christensen, som er direktør i og medstifter af robotvirksomheden Shape Robotics i Farum.

Flere danske skoler har allerede bestilt abonnement på undervisningsrobotterne.

 

Fakta om Fable på abonnement

Med det nye abonnement får skoler og uddannelsesinstitutioner en undervisningsrobot der:

  • Kan anvendes på tværs af de fleste fag og klassetrin fra 3. klasse til ungdomsuddannelser
  • Løbende kan tilpasses i forhold antal og type af robot
  • Aldrig bliver forældet, da abonnementet inkluderer automatisk adgang til de nyeste funktioner og opdaterede undervisningsmaterialer, som løbende bliver videreudviklet
  • I abonnement koster 169 kroner om måneden eksklusiv moms og fragt

Abonnementet har én måneds opsigelse. Det inkluderer gratis support på e-mail eller telefon alle hverdage mellem kl. 09-16 samt gratis ombytning af dele, hvis de går i stykker (såfremt robotten er anvendt efter forskrifterne).

Fakta om Fable: International succes for dansk robot

Fable-robotterne anvendes nu på flere end 500 uddannelsesinstitutioner i 15 lande verden over. De danske undervisningsrobotter Fable og Fable Spin motiverer elever og studerende til at skabe nye løsninger. Ideen bag robotterne, der smelter teknologi og kreativitet sammen, opstod i et forskningssamarbejde imellem LEGO og DTU. To af robotforskerne i projektet udviklede et system, der gør brugeren i stand til at bygge en robot på få sekunder. Samtidig er robotten så avanceret, at den kan løse virkelige udfordringer.

Virksomheden Shape Robotics kom til verden i 2015 og har i dag 21 ansatte. 

Se mere på: shaperobotics.com

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
David Johan Christensen, medstifter og CEO, Shape Robotics og 
Moises Pacheco, medstifter og CTO
David Johan Christensen, medstifter og CEO, Shape Robotics og Moises Pacheco, medstifter og CTO
Download
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Ny Banegårdsgade 55, 4 sal.
8000 Aarhus C

+45 70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Varför automatiserad paketering är rätt för små och medelstora företag9.12.2019 07:00:00 CETNyhed

Fler och fler små och medelstora företag över hela världen, får årligen en exceptionell tillväxt på marknaden för förpackningsautomatisering. Enligt en rapport 2018 från Research Nester, bör sektorn växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,2-procent under en sjuårsperiod fram tills år 2024. Vid det laget, anser analytiker att den globala marknaden kommer att ha nått 61.2 miljarder dollar.

Samarbeidende roboter gir raskere palletering og bedre arbeidsmiljø hos Unilever9.12.2019 06:30:00 CETNyhed

Unilever er en av verdens største selskaper innen Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) og eier rundt 400 varemerker som er tilgjengelige i over 190 land. Selskapet har fire produksjonsanlegg i Polen. Ett av dem ligger i byen Katowice og spesialiserer seg på pakking av te som leveres til fabrikken i sekker på 25 kilo. Esker med det ferdige produktet pakkes av ansatte i bokser som plasseres på paller av seks samarbeidende roboter av typen UR10. Bruken av samarbeidende roboter har redusert palleteringstiden, optimalisert ergonomien og frigjort ansatte fra de mest anstrengende oppgavene.

Cobots giver hurtigere palletering og bedre arbejdsmiljø hos Unilever9.12.2019 06:30:00 CETNyhed

Unilever er en af verdens største virksomheder i dagligvarebranchen og ejer omkring 400 mærker, der fås i over 190 lande. Virksomheden har fire fabrikker i Polen. En af dem, i byen Katowice, har specialiseret sig i at pakke te, som leveres til fabrikken i sække med 25 kg. Kartoner med salgsklare produkter pakket i kasser af medarbejdere placeres på paller af seks kollaborative UR10-robotter. Brugen af cobots forkortede palleteringstiden, optimerede arbejdsprocessernes ergonomi og aflastede medarbejderne fra de mest anstrengende opgaver.

Cobots ger snabbare palletering och bättre arbetsmiljö hos Unilever9.12.2019 06:30:00 CETNyhed

Unilever är ett av världens största företag inom snabbrörliga konsumentvaror och säljer cirka 400 varumärken i fler än 190 länder. Företaget har fyra produktionsanläggningar i Polen. En av dem, som ligger i staden Katowice, har specialiserat sig på att packa te som levereras till fabriken i 25 kg säckar. Kartongerna med de försäljningsklara produkterna packas av medarbetare i lådor som placeras på pallar med hjälp av sex UR10 samarbetsrobotar. Användningen av cobotar har förkortat palleteringstiden, optimerat arbetsergonomin och tagit bort de mest ansträngande uppgifterna från medarbetarna.

Robot-innovationsfabrikken Blue Ocean Robotics femdobler pladsen i nyt domicil8.12.2019 09:33:22 CETPressemeddelelse

Voldsom vækst i både omfanget af produktion og antal af medarbejdere betyder, at Blue Ocean Robotics sprænger de nuværende rammer. I foråret 2020 flytter virksomheden derfor ind i et kæmpestort nyt domicil syd for Odense, svarende til mere end en international fodboldbane. Her bliver der god plads til at videreudvikle én af Danmarks bedste arbejdspladser i robotindustrien.

Robotstyret pakning giver korte gennemløbstider: Sådan pakker en UR5-cobot to millioner printplader pr. år5.12.2019 07:00:00 CETNyhed

Den største uafhængige serviceudbyder inden for elektronikproduktion i Østrig har forfinet sin automationsstrategi yderligere. Sammen med Fraunhofer Austria Research har Melecs EWS udviklet en kollaborativ robotapplikation til pakning af små printplader. Takket være den nye cobot fra Universal Robots har firmaet øget deres produktivitet på dette anvendelsesområde med 25 procent, samtidig med at de lægger grunden til en mere omkostningseffektiv og enklere automation i fremtiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum