Furesø Kommune

Verdensmålsfestival på Værløse Bymidte

Del

Torsdag den 3. september kan borgerne få ny inspiration til at handle mere klimavenligt, passe på naturen og skabe rummelighed og trivsel i en helt almindelig hverdag. Det sker på Verdensmålsfestivalen på Værløse Bymidte.

På Verdensmålsfestivalen er der premiere på 9. klasses elevers film om FN´s 17 verdensmål, og vinderne af Furesø Innovationsprojekt viser deres vinderprojekt. Der vil være praktikere, der deler ud af deres erfaringer med økologi og klima og lokal økologisk produktion. Vestforbrændingen hjælper alle interesserede til at affaldssortere ved boligen, og man kan deltage i affaldsstafetten. Og meget meget mere.

Fra verdensmål til hverdagsmål

Tine Hessner, formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt:
”På Verdensmålsfestivalen vil der være en masse inspiration til at omsætte FN’s 17 verdensmål til hverdagshandlinger lige her i Furesø. FN’s verdensmål bliver meget håndgribelige, når lokale Furesø borgere, virksomheder og organisationer kommer og viser, hvordan de sætter handling bag de fine mål. Jeg glæder mig særligt til, at møde 9. klasses eleverne og se deres filmproduktioner. I det hele taget er der rigtig mange interessante initiativer, indsatser og aktiviteter, der alle bidrager til, at Furesø tager livtag med verdensmålene, så jeg glæder mig til festivalen.”

Det er 9. klasses elever fra Lyngholmskolen, der på festivalen har premiere på deres Verdensmålsfilm, som de netop har produceret i forbindelse med projektet, DER ER HÅB, med Furesø Film Class og Fremtidsværkstedet. Der er også skoleelever, som sætter fokus på Cirkulær økonomi sammen med Furesøvirksomheden Wexøe. De har udviklet en konkret løsning, hvor et restprodukt bliver omdannet til flotte kuffertmærker under Furesø innovationsprojekt ’20.

Inspiration til grøn omstilling

Furesø Kommune har i mange år arbejdet med den grønne omstilling, og det kommer også til at fylde på verdensmålsfestivalen, hvor organisationer, borgere, økologipraktikere med flere deler ud af deres viden.

Lene Munch-Petersen, formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling:
”Jeg vil gerne invitere endnu flere til at bidrage til den grønne omstilling, så jeg håber, at de borgere, der har ideer til, at lave deres egne lokale indsatser vil komme og få en snak. Så vil forvaltningen stå klar til at komme med hjælp, sparring og evt. aftale det første projektmøde.”

Furesø Byråd har tidligere vedtaget, at der særligt skal arbejdes for verdensmålene 10 (mindre ulighed) og 13 (bedre klima).

Tid og sted

Værløse Bymidte: d. 3. september, kl. 10.30 - 13.00 for skoleelever og 14.30 - 17.00 for alle interesserede

Nøgleord

Kontakter

Tine Hessner (B), formand for Udvalget for kultur, fritid og idræt, tlf.: 4119 6041
Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, tlf.: 7216 5660
Stine Rahbek Pedersen, projektleder i Furesø Kommune for grøn omstilling, tlf.: 7216 4142

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum