Dansk Byggeri

Verdensmålene i top hos Dansk Byggeri på Folkemødet

Del

Det bliver i høj grad verdensmålene, der kommer i fokus, når Dansk Byggeri slår dørene op til en lang række debatter på årets Folkemøde på Bornholm. Bæredygtige bygninger, kyst- og klimasikring og indeklimaet i folkeskolerne, ligestilling og bedre erhvervsuddannelser er på programmet. Og så udfordrer vi de unge i disciplinen lobbyisme og kårer dem, der er bedst til at overbevise andre om deres mærkesag.

Efter i en hel måned at have hørt politikere kæmpe om, hvem der er mest grøn og bæredygtig, har Dansk Byggeri inviteret dem, som skal sørge for, at den grønne omstilling bliver gennemført. Blandt andet kan man møde og debattere med en række virksomhedsledere og repræsentanter fra de organisationer, der arbejder med bæredygtighed til daglig.

- Bygge- og anlægsbranchen er med i kampen om at føre FN’s verdensmål og bæredygtige løsninger ud i livet. Derfor er det naturligt, at flere af vores debatter på Folkemødet er centreret om, hvorfor det er fornuftigt at vælge bæredygtige byggematerialer, spare på energien og tænke på indeklimaet, når man bygger nyt og renoverer, siger underdirektør Inger Petersen Thalund, Dansk Byggeri.

En anden topaktuel debat er den traditionsrige ”Cheføkonomerne har ordet”, hvor Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg har sat fire af landets mest citerede cheføkonomer stævne med TV 2 News Ole Krohn som ordstyrer. Er der brug for økonomiske reformer, og skal vi have velfærd eller skattelettelser, bliver der spurgt. Og mon ikke de aktuelle politiske regeringsforhandlinger også bliver berørt.

Trængsel på vejene og tog til tiden, ligestilling, erhvervsuddannelser, praktikpladser og bygge- og anlægsvirksomhedernes sociale ansvar bliver også sat til debat ved Dansk Byggeris arrangementer, der finder sted fra torsdag middag til lørdag eftermiddag, de fleste i gårdhaven på Maison du Nord, Storegade 4 lige ved Kirkepladsen.

Men Dansk Byggeri er som noget nyt også med i Verdensmålenes telt ved en stor konkurrence fredag aften, hvor politikere skal kæmpe mod blandt andet håndværkere og arkitekter og bygge Folkemødets mest bæredygtige byggeri.

Kontakter

Underdirektør Inger Petersen Thalund, ipt@danskbyggeri.dk, telefon 26 21 33 23
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum