Velkommen til den nye regering – der er nok at tage fat på

Den nye regering mellem Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er kommet på plads, og Dansk Fjernvarme ønsker tillykke med dannelsen og ser frem til et tæt samarbejde.
Direktør for fjernvarmeselskabernes brancheforening, der leverer varme til cirka 3,6 mio. danskere, , Kim Mortensen, peger på, at der er nok at tage fat på.
- Stort tillykke til den nye regering. Det har været en intens valgkamp, et intenst valg og intense regeringsforhandlinger, og nu ser alle landets fjernvarmeselskaber frem til et tæt samarbejde om de store udfordringer vi står overfor, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.
- Da valgkampen gik i gang, gik Danmark samtidig også ind i varmesæsonen og dermed ind i en usikkerhed om energipriser, og forsyningssikkerhed. Det haster mere end noget andet at få den politiske handling på bordet, så vi hurtigt kan få naturgassen ud af Danmark og flere hænder til den grønne omstilling. Derfor er det meget positivt, at Regeringen nu etablerer et nationalt energikrisestab (NEKST), som skal sikre udfasning af naturgas. Det bakker vi op om, og vi ser frem til at bidrage til arbejdet.
Det er blandt andet den hurtige udfasning naturgas, der skal fokuseres på nu og her, mener Dansk Fjernvarme, hvor fjernvarmeselskaber kæmper for at udrulle fjernvarmen og udfase naturgassen i Danmark.
Samtidig lancerer regeringen et nyt partnerskab, ”Sammen om klimaet”, der skal understøtte klimahandling og den nødvendige borgerinddragelse.
- Vi har brug for at bringe aktørerne sammen, så vi får harmoniseret vores syn på både udfordringer og ikke mindst løsninger. Derfor er det godt set, at Regeringen sætter fokus på netop denne udfordring, siger Kim Mortensen.
En regering med en grøn omstilling inden for rækkevidde
I 2030 skal Danmark nå målet om 70 procent klimaneutralitet, og i 2050 ønsker den nye regering, at Danmark har opnået 110 procent CO2-reduktion i forhold til 1990. Den næste valgperiode vil have markant indflydelse på, hvor hurtigt og meget Danmark kommer i mål med den grønne omstilling. Derfor ser Dansk Fjernvarme positivt på, at der lagt op til politisk arbejde for at skabe de nødvendige byggesten for klimaet.
- Det er positivt at se, at regeringen med regeringsgrundlaget har hævet deres ambitionsniveau. Som jeg hører statsministeren, vil de nu i regeringen bruge en stor del af deres ressourcer på at sikre, at vi også indfrier målene. Det er der også brug for. Dansk Fjernvarme håber og opfordrer til, at Regeringen fokuserer på, hvordan vi sikrer fremtidens grønne energikilder, herunder både Power to X og CCUS, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.
Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for 354 fjernvarmeselskaber der leverer 99% af fjernvarmen i Danmark. Medlemmerne leverer varme til 1,85 mio. husstande (66 pct af alle husstande) og 3,7 mio. danskere. Dansk Fjernvarmes medlemmer producerer ca. 40% af Danmarks termiske elproduktion fra kraftvarmeværker. Brancheorganisationen samler vigtige aktører og kompetencer inden for Power-to-X, CO2-fangst, CCS og CCU.
Kontakter
Sofie Karoline HøgedalPresserådgiver
Tlf:+45 22 53 27 44skh@danskfjernvarme.dkBilleder
Information om Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Tom fjernvarmepulje skaber betydelig usikkerhed for fjernvarmeudrulningen14.3.2023 10:54:18 CET | Pressemeddelelse
Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas.
Nyt udspil: Sådan trækker vi 7 mio. ton CO2 ud af atmosfæren8.3.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvis Danmark skal i gang med CO2-fangst, lagring og udnyttelse af CO2, så er det oplagt at kigge mod energi- og forsyningssektoren, hvor potentialet for CO2-fangst er enormt. Dansk Fjernvarme præsenterer i et nyt udspil en række anbefalinger til at indfri sektorens store potentiale.
Lad fjernvarmesektoren bidrage med at indfri klimamålene28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse
Klimarådets statusrapport 2023 vidner om, at der er lang vej til at indfri klimamålene. Danmark kan nå langt, hvis der sættes tempo på udrulningen af fjernvarme og etableres CO2-fangst på affaldsenergi- og biomasseanlæg, mener Dansk Fjernvarme.
Ny varmeprisanalyse for 2023: Fjernvarme er stadig prisrobust27.2.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fjernvarmeprisen for 2023 forventes generelt uændret, men udviklingen på energimarkedet gør det svært at forudse. Men fjernvarme viser sig stadig som en prisrobust opvarmningsform, konkluderer Dansk Fjernvarme.
Kæmpe potentiale for CO2-fangst viser ny opgørelse fra Energistyrelsen14.2.2023 13:46:59 CET | Pressemeddelelse
I 2040 vil det være muligt at indfange knap 11 mio. ton CO2 fra de danske skorstene og biogasanlæg, vurderer Energistyrelsen i en ny fremskrivning. Potentialet er kæmpestort, og derfor skal rammerne tilpasses og konkurrencemodel for affaldsenergien stoppes, mener Dansk Fjernvarme.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum