Vejdirektoratet

Vejdirektoratet indvier ny og enkel proces for ansøgning om særtransporttilladelse

Del

I dag overtager Vejdirektoratet håndteringen af særtransporttilladelser for hele transportbranchen.

Det sker med introduktionen af en ny og enkel digital ansøgningsproces, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at søge om tilladelse til at køre med særtransporter på det danske vejnet.

Helt konkret handler det om, at Vejdirektoratet har udviklet en ny proces, der kun rummer én digital indgang via virk.dk for alle ansøgere – både indenlandske og udenlandske. Det er en mærkbar forenkling i forhold til det tidligere ansøgningssystem og i øvrigt noget, der længe har været efterspurgt af de aktører i transportbranchen, der kører med særtransporter.

”Vi har lyttet til ønskerne om at få en mere forenklet ansøgningsproces,” fortæller områdechef Gitte Hoeg. ”Og på den baggrund har vi udviklet denne nye løsning, der er blevet testet af udvalgte brugere fra transportbranchen, som har bidraget med input og sagt god for den.”

Selve sagsbehandlingen vil Vejdirektoratet håndtere med de værktøjer, som man i forvejen bruger til at behandle tilladelser til Råden over vejareal og gravetilladelser. Det skal være med til at sikre en effektiv sagsbehandling.

”Vi forventer at behandle de spontane og relativt enkle anmodninger om tilladelse til særtransport på én dag, mens de mere komplekse ansøgninger kan tage op til ti dage fra det øjeblik, alle nødvendige oplysninger er tilvejebragt,” siger Gitte Hoeg. ”Det er i overensstemmelse med de servicemål, der er aftalt med transportbranchen.

I alt forventer Vejdirektoratet at skulle behandle op mod 35000 særtransporttilladelser om året. Det sker ved hjælp af medarbejdere, der kommer til at sidde på flere af Vejdirektoratets tjenestesteder rundt omkring i landet.

”Det er en stor opgave, som vi glæder os til at give os i kast med,” siger Gitte Hoeg.” ”Vi vil naturligvis følge hele området tæt i opstartsfasen og rette eventuelle udfordringer med de nye systemer så hurtigt som muligt. Og i den forbindelse er det også en stor hjælp, at vi kan bygge på de gode erfaringer, som vi har fået fra Rigspolitiet i overgangsfasen.”

Opgaven med at håndtere særtransporttilladelser overgik fra Rigspolitiet til Vejdirektoratet i forbindelse med politiforliget i 2020.

Nøgleord

Kontakter

Områdechef Gitte Hoeg, tlf. 7244 2355, mail: gho@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Så er vinteren begyndt - i hvert fald ifølge Vejdirektoratet13.10.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Natten til onsdag kl. 02.45 begyndte vinteren officielt i Danmark. Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år – og året før – var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt. I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober. Det har ellers indtil videre været en mild oktober, men natten til i onsdag kom der en koldfront ind over landet, som gjorde det nødvendigt at salte Svingbroen for at undgå glatte kørespor. Vejdirektoratets Vintertjeneste Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåget vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene. Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller v

udsigt til travlt lørdag på vejene i efterårsferien13.10.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På fredag starter skolernes efterårsferie, og det skaber traditionelt tæt trafik ved de større byer og på E20 Fynske Motorvej, når familierne kører på efterårsferie. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man fredag eftermiddag så vidt muligt kører uden for tidsrummet fra kl. 14.00 – 18.00. Derudover vil der også være udsigt til tæt trafik og forlænget rejsetid lørdag den 16. oktober, der forventes at blive feriens største rejsedag. Især må man forvente tæt trafik på Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart, på E45 Østjyske Motorvej ved Kolding samt på ruterne mod de større sommerhusområder. Vores rejseråd er derfor, at man kører uden for tidsrummet fra kl. 11.00 – 14.00, hvis det er muligt. Feriens hjemrejsetrafik vil hovedsageligt finde sted lørdag den 23. oktober, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser på motorvejene omkring Kolding og på den vestlige del af Fynske Motorvej. I sommerhusområderne kan man også opleve en større mængde trafik på denne

Arbejdet med mangelfulde brandlukninger udskyder igen færdiggørelsen af Niels Bohr Bygningen5.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omfanget af de mangelfulde brandlukninger i Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet topmoderne rammer, har vist sig væsentligt større end hidtil anslået. Tidligere vurderede Vejdirektoratet, at bygningen rummede mellem 7-8.000 brandlukninger, der ikke var udført ordentligt. Nærmere undersøgelser har dog vist, at det snarere er op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, der ikke er blevet lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres for at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser. Derudover går det også langsommere end ventet med at udbedre de fejludførte brandlukninger til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har mere end fordoblet det antal medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder med denne opgave. Disse to forhold gør, at det ikke vil være muligt at færdiggøre Niels Bohr Bygni

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum