Lolland Kommune

Vasketøjsordning blev drøftet på udvalgsmøde

Del

Ældre- og Sundhedsudvalget havde inviteret den private leverandør af Lolland Kommunes vasketøjsordning med på udvalgsmødet mandag den 12. april. På mødet havde de en god dialog om rammerne for ordningen og en drøftelse af den kritik, der har været af den.

I efteråret 2020 overtog den private leverandør Ellis (tidligere Berendsen) opgaven med at hjælpe Lolland Kommunes borgere på plejecentre og i eget hjem med vasketøjet. Formålet med udliciteringen var at give det pressede plejepersonale mere tid til at tage sig af den personlige pleje og fortsat sikre, at borgerne får en god service. Kvalitetsstandarden er uforandret.

Den nye vasketøjsordning har givet anledning til en del debat og kritik fra enkelte borgere, som er utilfredse med omkostningsniveaet og med, at finvask, der ikke tåler tørretumbler, kræver et tilkøb.

Ellis oplyste, at der efter deres vurdering har været en fin proces, hvor organisationen har været godt forberedt. I betragtning af, hvor mange borgere der er, kører ordningen fint. Alt tøj vaskes som udgangspunkt ved 40 grader, der forsvarligt kan vaskes helt rent på et professionelt vaskeri. Hvis der er tale om smitte, vaskes der ved 60 grader og i særlige vaskeposer.

Der har indledningsvist været enkelte steder, hvor kommunikationen kunne have været bedre, men det er der nu rettet op på.

Udvalget udtaler:

”Vi havde på mødet en rigtig god dialog, hvor udvalget fik svar på en række spørgsmål. Udvalget er fortrøstningsfulde i forhold til, at borgerne også fremover får en god service og vil følge op på ordningen i forbindelse med budget 22”.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum