Vær varsom med rester fra julebordet
Ligesom mennesker, har dyrene ikke godt af for mange snacks, men med måde kan hunde godt tåle lidt rester. Dyrenes Beskyttelse guider her til hvilke rester du kan give dit firbenede familiemedlem i julen, og hvilke de bestemt ikke må få.
De fleste hundeejere kender det: Maden kommer på bordet, og hunden ser længselsfuldt op mod fadene. Den lækre duft af julemad virker lokkende for både dyr og mennesker. Derfor kan det være fristende at give hunden lidt rester fra julebordet.
Det er dog vigtigt at passe på med resterne, da den fede mad kan give rigtig hunden rigtig dårlig mave. Hvis man begrænser sig i mængden at julerester, kan hunden godt tåle at få lidt godbidder fra julebordet.
Husk det rigtige foder
Julen igennem er det dog vigtigt at huske det almindelige foder. Dette foder giver hunden alt den næring den har brug for, og derfor er det vigtigt at hunden får sit almindelige foder også. Desuden er det vigtigt, at vi skærer ned for det almindelige foder, hvis hunden får lidt rester fra julebordet.
”Hundens foder dækker alle ernæringsbehov den har. Derfor er det vigtigt ikke pludselig at erstatte dens foder med mad fra julebordet. Selvom man holder sig til rent kød og kartofler, kan den pludselige kostændring give dårlig mave. Derfor skal man være meget varsom med at give hunden mad fra julebordet”, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse anbefaler ikke at resterne erstatter det almindelige foder, men derimod at man kun giver små mængder som supplement eller snack. Hvis man holder sig til rent kød, ren fisk eller kogte æg og kartofler, så kan man være ret sikker på ikke at gøre noget forkert.
”Er der rester fra julebordet, f.eks. rent kød eller kogte æg, så brug det til træning, øvelser eller andre aktiviteter, så hunden skal arbejde for det. På den måde får hunden den ekstra godbid, samtidig med at den aktiveres med træning”, siger Jens Jokumsen.
Det er dog vigtigt at undgå krydret og saltet mad, da hunden ikke kan tåle det. Det sammen gælder fed mad, så selvom hunden elsker sovs, så har den ikke godt af det. Ud over dette er der nogle madvarer, som er decideret giftige for hunden.
[Faktaboks: Dette tåler hunden ikke]
- Chokolade
- Druer og rosiner
- Løg og hvidløg
- Avocado
- Nødder
- Gærdej
Kontakter
Jens JokumsenFamiliedyrschef
Tlf:50607380jj@dyrenesbeskyttelse.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Æbler kan hjælpe solsorten6.1.2021 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
I de kolde vintermåneder kan det være en hel del sværere for solsorten og andre fugle at finde føde. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man hjælper dem ved at lægge æbler ud i haven.
Dyrenes Beskyttelse: Bifalder fødevareministerens udmelding om øget velfærdskontrol22.12.2020 08:56:51 CET | Pressemeddelelse
Hver tredje kontrollerede svine- og kvægbesætning har overtrådt reglerne for dyrehold i 2019. Det viser den netop offentliggjorte Dyrevelfærdsrapport. Det er et alarmerende højt tal, der dækker over for mange overtrædelser, mener Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse fusionerer med Hjemløsedyrlægerne: Sammen hjælper de gadens hunde16.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse er fusioneret. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse er med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde.
Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private15.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant.
Guide: Undgå at hunden får angst nytårsaften14.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nytårsaften er ofte mere festlig for mennesker end for hunde. Som hundeejer er det vigtigt at forberede hunden i god tid, så man ikke ender med en skræmt hund. Dyrenes Beskyttelse Guider her til en nytår med hensyn til hunden.
Nytårsaften: Kog ikke levende hummer12.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når nytårsaften skal fejres, skal maden ofte være noget ud over det sædvanlige. Hummer er for mange en delikatesse, men hvis det store krebsdyr skal serveres, er det vigtigt at den aflives før den koges, eller endnu bedre: købes aflivet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum