Lolland Kommune

Vær ekstra opmærksom ved skolevejene

Del

Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse. De bør droppe mobilen og i stedet holde øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og landets kommuner.

Der er ofte en del trafik på skolevejene om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så man ikke overser hinanden. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 34 % af forældrene, at de har oplevet at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre.

Har du inden for det seneste år oplevet, at andre forældre, der afleverer deres børn i skole, har været optaget af deres mobil og derfor ikke set sig ordentligt for? (andel der svarer ja):

  • Nordjylland: 36 %
  • Midtjylland: 34 %
  • Syddanmark: 36 %
  • Hovedstaden: 32 %
  • Sjælland: 30 %
  • Total: 34 %

For at passe på de mange børn, som skal til og fra skole, har Lolland Kommune sat skilte op ved skolevejene, hvor der med store typer står ”Børn på vej”.

For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen.

"Vi har alle et ansvar for at passe på hinanden i trafikken. Ikke mindst skal vi være opmærksomme på skolebørnene, som endnu ikke har så stor erfaring med at navigere i den kaotiske morgentrafik. I Lolland Kommune arbejder vi året rundt med at lære skolebørnene at bevæge sig sikkert rundt i trafikken. Skolerne benytter blandt andet trafikpakkerne fra Rådet for Sikker Trafik, og samtidig gør vores skolepatruljer et flot arbejde med at hjælpe de små trygt over vejen. Men de voksne skal også huskes på, hvordan man bør opføre sig i trafikken. Derfor sætter vi igen i år skilte op ved skolevejene. Vi håber, det kan minde bilisterne om at sænke farten og holde øjnene på vejen frem for at se på mobilen,” siger Trine Repsdorph fra Lolland Kommunes Park og Vej.

Din adfærd smitter

Når forældre bruger håndholdt mobil og ikke ser sig for, så kan de både være til ulempe og fare for andre i trafikken. Men deres adfærd kan også betyde, at endnu flere børn begynder at bruge deres mobil håndholdt, når de færdes på egen hånd i trafikken. For voksnes adfærd smitter.

"Når man har afleveret sit barn, er der stadig mange andre børn, der ser, hvad du gør i trafikken. Det er vigtigt at huske, så ens egne dårlige vaner ikke spreder sig. Den dag hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted," siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Om kampagnen

I august vil landets kommuner og Rådet for Sikker Trafik sætte fokus på de mange skolebørn, der er i trafikken. Det sker med kampagnen ”Børn på vej”, der kan ses på skilte på skolevejene i de 94 kommuner, der er med i kampagnen.

Desuden får landets skoler undervisningspakker, som de kan bruge til at undervise børnene i, hvordan man færdes sikkert i trafikken. Sideløbende med kampagnen gennemfører politiet kontrol på skolevejene.

Find gode råd til at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken på https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/til-foraeldre

Nøgleord

Kontakter

Trine RepsdorphPark og Vej, Lolland Kommune

Tlf:30 65 13 05

Rosa NissenProjektlederRådet for Sikker Trafik

Tlf:61 65 04 43

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ny hjemmeside og arrangementer i september byder internationale tilflyttere velkommen til Lolland24.8.2021 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har netop lanceret hjemmesiden newcomers.lolland.dk, hvor nuværende og potentielle internationale tilflyttere kan få information på engelsk om at bosætte sig på Lolland. På siden er der også mulighed for at få et overblik over de lokale arrangementer for internationale tilflyttere i september måned. Arrangementerne er planlagt som en del af den landsdækkende kampagne ”Welcome September”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum