Vælg den rigtige vest når du skal til søs
Kontrol af redningsveste og svømmeveste viser, at mærkning og dokumentation er i orden.
Redningsveste og svømmeveste skal blandt andet være mærket med, hvor de kan anvendes. Og mærkningen er i orden, viser en kontrol, som Sikkerhedsstyrelsen har foretaget af 14 redningsveste og svømmeveste, der er til salg i Danmark. Men det er vigtigt, at dem, der vil købe en vest af hensyn til sikkerheden til søs, vælger den rigtige type vest.
En svømmevest bruges kystnært og af rutinerede svømmere, og den har udelukkende til formål at give opdrift for en person i vandet. Redningsveste findes med flere klassificeringer, afhængigt af om de kun skal bruges i beskyttet farvand eller på åbent hav. Derudover er en redningsvest konstrueret til at vende og støtte en person i vandet, så man flyder med ansigtet opad.
- Vi har tidligere fået anmeldelser om redningsveste og svømmeveste, der blev solgt sammen med paddle boards og ikke var korrekt mærkede. Derfor har vi valgt at screene markedet og se nærmere på 14 af de veste, der var i handelen. Og både mærkningen og dokumentationen for vestene var i orden, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.
Kontrollen omfattede fire svømmeveste og ti redningsveste, alle af mærker, der sælges hos mange forhandlere.
- De produkter, vi har kigget på, er generelt i orden. Derfor er det vigtigste, når man vil købe en redningsvest eller svømmevest, at man afklarer, hvor vesten skal bruges. Ellers risikerer man, at vesten ikke giver den nødvendige sikkerhed, hvis man skulle falde i vandet, siger Kirstine Gottlieb.
- - - - - -
FAKTABOKS:
Krav til mærkning af svømmeveste og redningsveste
En redningsvest eller svømmevest skal være CE-mærket. Det er fabrikantens angivelse af, at vesten lever op til kravene i standarder på området.
En redningsvest eller svømmevest skal være mærket med klassificering og dermed, hvor vestetypen egner sig til at blive brugt:
50 N: Svømmevest til øvede svømmere i nærheden af kysten og med hjælp i nærheden.
100 N: Redningsvest til brug i kystnært og beskyttet farvand.
150 N: Redningsvest til brug i alle farvande.
275 N: Redningsvest til brug i alle farvande med ekstreme vejrbetingelser.
(Kilde: Soesport.dk)
Kontakter
Sikkerhedsstyrelsens pressetlf. - 22 38 44 51
Information om Sikkerhedsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerheden er afgørende når gasfyret skal skrottes eller repareres30.6.2022 10:30:46 CEST | Pressemeddelelse
Hvis gasfyret skal skrottes eller der er brug for reparation, kræver det en autoriseret vvs-installatør.
Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse
Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.
Vi er klar til at hjælpe virksomheder med skift af gas27.6.2022 09:47:46 CEST | Pressemeddelelse
Flere virksomheder ønsker at ændre på deres gasinstallation på grund af forsyningssituationen og de stigende priser. Køber man nye gastyper eller mixer ny gas, så husk at anmelde det til Sikkerhedsstyrelsen, der skal sikre, at gaskvaliteten er i orden og ikke til fare.
Sikkerhedsstyrelsen kommer på besøg: Øget indsats mod ulovlig salg af tobak og alkohol til unge17.6.2022 12:29:16 CEST | Pressemeddelelse
Er du forhandler af tobak eller alkohol, er det måske dig, Sikkerhedsstyrelsen kommer på besøg hos, når vi i uge 25 har et øget fokus på salg af tobak og alkohol til unge.
Test af vågelamper medførte tilbagekaldelse13.6.2022 13:24:11 CEST | Pressemeddelelse
Sikkerhedsstyrelsen har testet 10 vågelamper på det danske marked. Kun 3 ud af de 10 lamper levede op til sikkerhedskravene. Et af produkterne udgjorde så stor en fare, at det nu er tilbagekaldt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum