Sikkerhedsstyrelsen

Vælg den rigtige vest når du skal til søs

Del

Kontrol af redningsveste og svømmeveste viser, at mærkning og dokumentation er i orden.

Redningsveste og svømmeveste skal blandt andet være mærket med, hvor de kan anvendes. Og mærkningen er i orden, viser en kontrol, som Sikkerhedsstyrelsen har foretaget af 14 redningsveste og svømmeveste, der er til salg i Danmark. Men det er vigtigt, at dem, der vil købe en vest af hensyn til sikkerheden til søs, vælger den rigtige type vest.

En svømmevest bruges kystnært og af rutinerede svømmere, og den har udelukkende til formål at give opdrift for en person i vandet. Redningsveste findes med flere klassificeringer, afhængigt af om de kun skal bruges i beskyttet farvand eller på åbent hav. Derudover er en redningsvest konstrueret til at vende og støtte en person i vandet, så man flyder med ansigtet opad.

- Vi har tidligere fået anmeldelser om redningsveste og svømmeveste, der blev solgt sammen med paddle boards og ikke var korrekt mærkede. Derfor har vi valgt at screene markedet og se nærmere på 14 af de veste, der var i handelen. Og både mærkningen og dokumentationen for vestene var i orden, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.

Kontrollen omfattede fire svømmeveste og ti redningsveste, alle af mærker, der sælges hos mange forhandlere.

- De produkter, vi har kigget på, er generelt i orden. Derfor er det vigtigste, når man vil købe en redningsvest eller svømmevest, at man afklarer, hvor vesten skal bruges. Ellers risikerer man, at vesten ikke giver den nødvendige sikkerhed, hvis man skulle falde i vandet, siger Kirstine Gottlieb.

- - - - - -

FAKTABOKS:

Krav til mærkning af svømmeveste og redningsveste

En redningsvest eller svømmevest skal være CE-mærket. Det er fabrikantens angivelse af, at vesten lever op til kravene i standarder på området.

En redningsvest eller svømmevest skal være mærket med klassificering og dermed, hvor vestetypen egner sig til at blive brugt:

50 N: Svømmevest til øvede svømmere i nærheden af kysten og med hjælp i nærheden.

100 N: Redningsvest til brug i kystnært og beskyttet farvand.

150 N: Redningsvest til brug i alle farvande.

275 N: Redningsvest til brug i alle farvande med ekstreme vejrbetingelser.

(Kilde: Soesport.dk)

Kontakter

Sikkerhedsstyrelsens pressetlf. - 22 38 44 51

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum