DI Thy Mors

Vækstvirksomhed fra Hanstholm får DI-pris på krogen

Del

Jomfruhummere fra Fishermens Factory A/S i Hanstholm bliver solgt til sushirestauranter i Japan, Michelin restauranter i Paris og til det lokale køkken i Fransk Polynesien. Virksomheden har vundet terræn på det globale marked, og opskriften på succes består af et unikt samarbejde med fiskerne og højtspecialiserede medarbejdere.

Derfor vinder Fishermens Factory DI Thy/Mors’ Initiativpris den 6. november 2019.

- Fishermens Factory har positioneret sig enormt godt på et ellers udfordrende marked. De har gjort et nicheprodukt til en eksportsucces, hvilket kan inspirere mange virksomheder i Thy og på Mors, siger Tage Odgaard Nielsen, formand for DI Thy/Mors.

Hos Fishermens Factory er man ikke i tvivl om, at prisen går til medarbejderne.

- Det er først og fremmest vores medarbejderes fortjeneste, at vi er nået hertil. De er højt specialiserede og viser et stort engagement. De udviser initiativ, og derfor går prisen til dem, siger Marie-Louise Lyngby Pedersen, salgs- og indkøbsansvarlig for Fishermens Factory.

Fishermens Factory arbejder tæt sammen med de fiskere, der er nøje udvalgt til at lande hummere på fabrikken. Flere af fiskerne har i samarbejde med virksomheden fået frysesystem ombord, så hummerne kan fryses til søs. Samtidig er der investeret massivt i fabrikken på land, som er blevet moderniseret og udvidet over flere omgange. Senest med et helt nyt system til emballering med genbrugsplast.

- Stort set alt, hvad vi gør, gør vi i samarbejde med de fiskere, som lander hos os. Vi ved altid, hvad de kommer ind med, og hvornår de kommer ind. Det er nødvendigt, når der er så forskellige krav til vores produkter rundt om i verden. Når vi investerer i nyt materiel, så gør vi det også i dialog med fiskerne. Det er faktisk i det samarbejde, vi formår at skabe innovation, siger Marie-Louise Lyngby Pedersen.

Fishermens Factory A/S har i dag 30 medarbejdere. Virksomheden har en flot vækst på top- og bundlinje, og er to gange kåret som gazellevirksomhed.

Prisen overrækkes af Tage Odgaard Nielsen, og borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard.

Fakta om Initiativpris 2019

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Virksomhedens leder har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Muligheder som gør, at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens muligheder. Hermed ønsker DI at prise modet til at træffe gennemgribende beslutninger særligt i forhold til emner som: Ejerskab og ledelse, sikring af finansiering, tiltrækning af arbejdskraft, internationalisering og produktivitet.

De 18 vindere i DI’s 18 Regionalforeninger dyster om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag i februar måned (Her er der tradition for at HKH Prins Joachim uddeler prisen)

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt chefkonsulent i DI Thy/Mors, Henrik Marcher Larsen, på tlf.: 4015 8858 og mail: heml@di.dk eller presserådgiver i DI, Ditte Rieland, på tlf.: 2246 7822 og mail: dirh@di.dk

Billeder

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Økonomielev får tildelt stort ansvar og vinder årets lærling 201918.2.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

DI Thy/Mors lærlingepris 2019 går til 22-årige Malte Grysbæk Nørgaard, som er uddannet økonomiassistent fra Thy-Mors Energi A/S. Malte Grysbæk Nørgaard vinder prisen, fordi han i sin læretid har vist høj faglighed inden for økonomifaget. Det har betydet, at han trods sin unge alder har fået ansvar for flere af selskabets økonomifunktioner. Malte har desuden vist et usædvanligt stort engagement i sin rolle som medarbejder og som kollega i løbet af sin læretid hos Thy-Mors Energi A/S.

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors1.11.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018. - Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Niels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum