DI Thy Mors

Morsø Kommune er Nordjyllands mest erhvervsvenlige

Del

Morsø har endnu en gang bevist, at kommunen hører til blandt Danmarks mest erhvervsvenlige. I Dansk Industris årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed har kommunen løftet sig fra en 7. plads sidste år til en imponerende 4. plads i 2024.

Sidste år var der spænding om, hvorvidt Morsø Kommune kunne fastholde sin stærke førerposition i Dansk Industris (DI) undersøgelse. I år har den kontinuerlige indsats fra kommunens medarbejdere og ledelse båret frugt. Morsø har cementeret sig som en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet og rykker frem igen.

- Det er fantastisk at se, hvordan Morsø Kommune igen indtager pladsen som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner. Man kan selvfølgelig altid blive bedre, men det her er først og fremmest et velfortjent skulderklap til ledelsen og de dygtige medarbejdere i forvaltningen, lyder det fra Tage Odgaard Nielsen, bestyrelsesleder i DI Thy/Mors og direktør i Frontego A/S på Mors.

Sammenlignet med sidste års resultater kan Morsøs fremgang forklares ved flere markante forbedringer i de lokale erhvervsvilkår.

En af de mest iøjnefaldende forbedringer ses i kategorien "Information og dialog med kommunen", hvor Morsø er rykket fra en 15. plads i 2023 til en 6. plads i 2024. Dette viser en styrkelse af kommunens kommunikation og samarbejde med det lokale erhvervsliv. En anden væsentlig forbedring er inden for "Infrastruktur", hvor kommunen er gået fra en 80. plads til en 57. plads i 2024, hvilket især skyldes større tilfredshed blandt de lokale virksomheder med det kommunale vejnet.

– Vi oplever altid kommunen som opsøgende, løsningsorienteret og nytænkende i bestræbelserne på at skabe de bedste mulige vilkår for vores lokale virksomheder. Vi spiller på det samme hold, og det tror jeg er en stor del af forklaringen på Morsøs flotte placering i årets undersøgelse, siger Tage Odgaard Nielsen.

Selvom Morsø kan bryste sig af flotte placeringer, viser undersøgelsen også, at der er områder, som kræver politisk opmærksomhed og lokalt samarbejde.

Selvom kommunen fx har opnået gode resultater i kategorien "Uddannelse", er den faldet fra en 2. plads i 2023 til en 16. plads i 2024, hvilket skyldes lavere trivsel blandt folkeskoleeleverne. Desuden har kommunen oplevet en tilbagegang i kategorien "Skatter, gebyrer og erhvervsareal", hvor man er gået fra en 7. plads til en 15. plads. Dette kan til dels tilskrives, at virksomhederne efterspørger en styrket dialog om lokalplanerne og flere erhvervsgrunde.

- Placeringerne i disse kategorier viser, at der stadig er meget at samarbejde om, og at der er plads til forbedringer for at sikre den fortsatte udvikling, men mest af alt understreger de dog, at det erhvervsfremmende fokus er velintegreret på tværs af kommunens niveauer og forvaltninger, siger Tage Odgaard Nielsen

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
- 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information

Nis Peder Kolby, presserådgiver, tlf.  4032 3400, mail: NIPK@DI.DK . Asger Enevoldsen, konsulent, tlf. 2843 2274, mail: ASGE@DI.DK

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye