Region Hovedstaden

Vækstpartnerskabsaftale styrker samlet Greater Copenhagen

28.6.2017 10:21 | Region Hovedstaden

Del

Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har netop indgået en ny vækstpartnerskabsaftale. Med aftalen iværksættes et samarbejde om fremtidsperspektiverne for erhvervsudviklingen i hovedstadsregionen.

Regionsrådsformand og formand for Vækstforum Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S):
 
"Med aftalen anerkender regeringen Greater Copenhagen som en vigtig vækstdriver for dansk økonomi. Det vil jeg gerne kvittere for. Der er behov for en forenkling af erhvervsfremmesystemet. I Greater Copenhagen er vi allerede godt i gang, og med aftalen kommer vi et skridt videre i den rigtige retning i forhold til yderligere forenkling, bl.a. i forhold til Design Society og Global Connected i forbindelse med lufthavnen." 

"Vi er rigtig stærke inden for bl.a. life science, og med aftalen gør vi det mere attraktivt for virksomheder at vælge vores metropol, når de skal investere i eller udvikle løsninger inden for bl.a. life science eller placering af kliniske forsøg. Det er med til at styrke vores metropol internationalt i kampen om at tiltrække virksomheder, investeringer og internationale talenter. Vi vil også med aftalen gå sammen om at ruste virksomheder og medarbejdere til at imødegå den store forandring, som øget digitalisering vil betyde for fremtidens arbejdsmarked og virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft."
 
Fakta om aftalen
• Med aftalen iværksættes et samarbejde om fremtidsperspektiverne for erhvervsudviklingen i hovedstadsregionen. Parterne er enige om at udvikle metropolregionen gennem fokus på fremtidens kompetencer og ved at skabe bedre vilkår for bl.a. life science-virksomheder.
 
• Aftalen mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden indeholder tre overordnede vækstindsatser:
o Et fælles analysearbejde om fremtidens vækstvilkår i Greater Copenhagen
o Erhvervsfremme med fokus på effektivitet og kvalitet
o Et samarbejde om at løse udfordringen med en stigende mangel på digitale kompetencer.


• Initiativerne skal implementeres inden medio 2018.

Kontakt

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kan kontaktes via Region Hovedstadens pressevagt på telefon 70209588

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Yderligere 13 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft på Rigshospitalet30.6.2017 19:47pressemeddelelse

I sidste uge indberettede Region Hovedstaden 26 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft i maj og en enkelt i april til Sundhedsstyrelsen. Af de 27 overskridelser var der 5 på Rigshospitalets brystkræftafdeling. Rigshospitalet meldte i den forbindelse ud, at de ville gennemgå procedurerne på alle klinikker. Det har de gjort nu, og beklageligvis blev der fundet yderligere 13 overskridelser, hvor de maksimale ventetider er overskredet, og hvor patienterne ikke er blevet informeret om deres ret til udredning eller behandling på et andet hospital. Overskridelserne er hovedsagligt på 1-10 dage, men en enkelt overskridelse var 15 dage. Grunden til overskridelserne er udfordringer med kapaciteten. Region Hovedstadens umiddelbare vurdering er, at overskridelserne ikke har haft betydning for patienternes forløb, fordi det drejer sig om så få dage. Region Hovedstaden vil selvfølgelig følge op for at se, om overskridelserne har haft en betydning. Overskridelser e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum