Vækstfonden

Vækstfonden i europæisk investeringssamarbejde: Vi skal fastholde store vækstvirksomheder

Del

Kapitalen kommer ofte fra USA eller Asien, når vækstvirksomheder i Danmark og resten af Europa skal vokse sig store. Det skal nyt europæisk investeringssamarbejde ændre på. Sammen med en række søsterfonde har statens finansieringsfond Vækstfonden nu indgået et samarbejde, der skal sikre minimum 3 milliarder euro til udviklingen af europæiske iværksættervirksomheder og venturefonde over de næste 3-5 år.

Danske virksomheder har de seneste år oplevet en stigende interesse fra særligt amerikanske venturefonde, som kan skalere danske virksomheder op i en ny vægtklasse. Den amerikanske kapital tilfører vigtige kompetencer og netværk, men der sker ofte udflytning af hovedkontor eller orientering mod USA, og dermed går danske investorer og det danske samfund glip af vigtig værdi og arbejdspladser.  
 
Det er ikke kun en dansk udfordring, men en europæisk udfordring, og det skal et nyt investeringssamarbejde lave om på. Derfor har Vækstfonden sammen med sine statslige søsterfonde - franskeBPI, tyske KfW Capital, finske TESI og græske HDBI – indgået en aftale, der skal sikre minimum 3 milliarder euro over de næste 3-5 år til at styrke europæiske venturefonde og vækstvirksomheder. Og der er i høj grad behov for den risikovillig skaleringskapital, lyder det fra Erhvervsminister Simon Kollerup:

”I Danmark har vi mange lovende vækstvirksomheder, der er med til at sætte Danmark på verdenskortet og skaber vækst og arbejdspladser. Men desværre har vi en fælles udfordring i Europa med, at alt for mange vækstvirksomheder rykker teltpælene op og flytter til USA eller Asien, når de skal tage det sidste spring. Vi er nødt til at gøre mere for at holde dem i Europa. Derfor er jeg meget glad for den fælles politiske erklæring, hvor vi nu målrettet arbejder for at udbygge og udvikle det europæiske økosystem for den kapital, der skal holde fremtidens succeser i Europa.”

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:

”I Danmark har vi en lang række styrkepositioner – blandt andet sundhedsteknologi, grøn omstilling og digitale løsninger. Vi har en unik mulighed for at skabe milliardvirksomheder inden for disse styrkepositioner, der kan inspirere i resten af verden og skabe værdi og arbejdspladser til gavn for hele Danmark. Hvis vi skal fastholde vores lovende virksomheder i Danmark, er det afgørende, at vi har kapital og kompetencer til at skalere virksomhederne. Derfor skal vi med et fælles, europæisk investeringssamarbejde bidrage til udviklingen af europæiske venturefonde, der kan tage teten i forhold til amerikanske og asiatiske fonde, så vi kan fastholde vores mest lovende virksomheder i Europa.”

Investeringssamarbejdet påbegynder nu arbejdet med at udbygge det europæiske marked for vækstkapital til særligt at skalere højvækstvirksomheder.

Nøgleord

Kontakter

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 11.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 42 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum