Vækstfonden

Årsrapport fra Vækstfonden: Sjællandske virksomheder buldrer frem

Del
Vækstfonden, som er statens finansieringsfond, offentliggjorde fredag årsregnskabet for 2021 med et historisk godt resultat på 4,2 mia. kr. Det er det højeste nogensinde i fondens 30-årige historie. Også på Sjælland er der tale om er rekordår: I 2021 har hele 105 virksomheder modtaget finansiering.

Siden 1992 har Vækstfonden understøttet samfundsafkast og innovation ved at bidrage med risikovillig kapital i hele Danmark. Fredag blev årsresultatet offentliggjort, og den indeholdt også gode nyheder for sjællandsk erhvervsliv, hvor 105 sjællandske virksomheder i løbet af 2021 harmodtaget finansiering fra Vækstfonden. Det er en stigning på 7% i forhold til året før og en rekord i Vækstfondens historie 

Samtidig blev 3.500 nye sjællandske virksomheder stiftet i 2021, så det er en rigtig god udvikling for regionen, lyder det fra Jonas Kristiansen, direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Sjælland: 

Sjællandske virksomheder buldrer frem. Vores høje investeringsaktivitet på Sjælland, og de mange nystartede virksomheder, er en helt fantastisk udvikling for regionen, som vi alle kan være stolte af,” siger Jonas Kristiansen og fortsætter: 

De virksomhedsprojekter, Vækstfonden udvælger, skal sætte ting i gang og mennesker i arbejde, og gennem sparring og medfinansiering kan vi bidrage til at realisere vækstpotentialet i hele vores region – som altså vokser sig større for hvert år, der går.” 

Vækstfonden har sjællandskontor i Sorø og har i 2021 også etableret kontor i Nykøbing Falster for at sikre en bredere tilstedeværelse i regionen. 

 

Virksomheden Fra Fejø eksempel på vækststøtte  

Direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Sjælland Jonas Kristiansen peger på virksomheden Fra Fejø, som en af de 105 virksomheder, der modtog finansiering fra Vækstfonden i 2021 

Founder og CEO Thomas Hermansen blev som nybagt far overrasket over, at der ikke fandtes noget danskproduceret babymad med danske råvarer på markedet. Derfor besluttede han at lave det selv, og med en familiær relation til Fejø faldt det ham naturligt, at frugten derfra skulle være fundamentet for virksomheden Fra Fejø.  

Med finansiering fra Vækstfonden sender virksomheden i dag frugt i form af mange forskellige produkter fra Fejø til hele Danmark. 

Branchefordelingen af Vækstfondens finansieringer på Sjælland viser, at det er handel og transport, der løber forrest i Region Sjælland, hvor 31 virksomheder har modtaget kapital. Herefter kommer branchen inden for industri, råstoffer og forsyning med finansiering af 15 virksomheder. Og på tredjepladsen kommer landbrug, skovbrug og fiskeri med 13 virksomheder.  

Læs hele Vækstfondens årsrapport på vf.dk. I tillæg har Vækstfonden udarbejdet sin første bæredygtighedsrapport, som kan læses på vf.dk/samfundsansvar.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:  


Presseafdelingen hos Vækstfonden - tlf. 35298680

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 14.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 44 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Tre statslige fonde bliver til én: Nyudpeget bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond bydes velkommen27.8.2022 13:22:54 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Direktørerne i de tre nuværende fonde byder bestyrelsen velkommen og ser frem til samarbejdet om at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

Vækstfonden i europæisk investeringssamarbejde: Vi skal fastholde store vækstvirksomheder4.4.2022 15:25:56 CEST | Pressemeddelelse

Kapitalen kommer ofte fra USA eller Asien, når vækstvirksomheder i Danmark og resten af Europa skal vokse sig store. Det skal nyt europæisk investeringssamarbejde ændre på. Sammen med en række søsterfonde har statens finansieringsfond Vækstfonden nu indgået et samarbejde, der skal sikre minimum 3 milliarder euro til udviklingen af europæiske iværksættervirksomheder og venturefonde over de næste 3-5 år.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye