UNICEF Danmark

UNICEF Prisen 2022 går til Grønlands Børnerettighedsinstitution MIO

Del

UNICEF Prisen går i år til den grønlandske Børnerettighedsinstitution MIO, der modtager hæderen for deres ihærdige arbejde for at sætte børns vilkår på dagsordenen i Grønland.

Børnetalsmand, Aviâja Egede Lynge (t.v.), modtager UNICEF prisen på vegne af børnerettighedsinstitutionen MIO.
Børnetalsmand, Aviâja Egede Lynge (t.v.), modtager UNICEF prisen på vegne af børnerettighedsinstitutionen MIO.

I 10 år har børnerettighedsinstitutionen MIO arbejdet for at udbrede kendskabet til FN’s Børnekonvention i Grønland. Gennem konkrete initiativer har MIO været med til at sætte ord på børn og unges virkelighed i Grønland og lært dem, at det er deres ret at blive inddraget i alle beslutninger, der vedrører deres liv.

UNICEF Prisen 2022 går altså til en aktør, der gennem mange år har været med til at gøre en forskel, understreger Jesper Lok, forperson i UNICEF Danmarks bestyrelse.

”MIOs arbejde har gjort en konkret forskel for rigtig mange børn og unge i Grønland. I har givet børn og unge en stemme – og I har lært dem, at deres mening er lige så vigtig som de voksnes. Som bestyrelse synes vi, at det fortjener at blive hædret,” siger Jesper Lok:

Aviâja Egede Lynge har som Børnetalsmand repræsenteret MIO siden 2015. Hun er glad og stolt over prisen:

”Det rører mig, at det er en pris fra UNICEF, fordi vi arbejder for samme formål. Det er meget overraskende og meget stort. Det er vigtigt, at vi anerkender hinanden, og det viser denne pris,” siger Aviâja Egede Lynge.

Også Maliina Abelsen, programchef for UNICEF i Grønland, glæder sig over valget af årets prismodtager:

”MIO har i den grad været med til at sætte fokus på børns forhold og rettigheder i Grønland. I formår igen og igen at gøre opmærksom på vigtigheden af børns rettigheder og levere indsatser, der er solide og aktuelle – og som henvender sig til både børn, unge, voksne og institutioner,” siger Maliina Abelsen i motivationen.

Maliina Abelsen roser desuden MIO for at inddrage børnene og de unge – også når emnerne er svære. En tilgang hun beskriver som både modig og imponerende.

Ekstraordinær indsats
UNICEF Danmarks bestyrelse uddeler hvert år UNICEF-prisen til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem en årrække har ydet en ekstraordinær indsats for børn i Danmark eller internationalt.

UNICEF-Prisen er tidligere blevet overrakt til Per Schultz Jørgensen for at vie sit arbejdsliv til børns ret til omsorg og deltagelse, til DR Ultra for deres nyhedsformidling til børn, og senest til Fridays for Future for deres arbejde med at sikre børn og unge en stemme klimadebatten.

Kontakter

Billeder

Børnetalsmand, Aviâja Egede Lynge (t.v.), modtager UNICEF prisen på vegne af børnerettighedsinstitutionen MIO.
Børnetalsmand, Aviâja Egede Lynge (t.v.), modtager UNICEF prisen på vegne af børnerettighedsinstitutionen MIO.
Download

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skoleelever fra Silkeborg sender klimastafet til Aalborg i anledning af Børnenes Kampdag16.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

En sort boks fyldt med børns visioner for fremtiden har de seneste uger rejst Danmark rundt. I dag sender elever fra Langsøskolen i Silkeborg stafetten ud på den sidste strækning. Initiativet kommer fra UNICEF Danmark, der på søndag den 20. november markerer Børnenes Kampdag. Målet er at give børn en platform til at råbe voksne op om deres ansvar for at løse klimakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum