Unge bidrager til spil om corona-krisen og mental sundhed

Del
Forskere bruger nyt corona-spil til at gå i dialog med unge om deres mentale sundhed under corona-nedlukningen. Spillet indgår som en del af et forskningsprojekt, hvor unge sammen med forskere og designere skal udvikle nye former for formidling om mental sundhed, data og teknologibrug.

Forskere og unge mødes i Herning den 30. juni 2020 De unge skal selv være med til at fortolke og arbejde videre med deres besvarelser ved et fagligt og akademisk program på Herning Gymnasium den 30. juni. Her mødes ca. 200 gymnasie- og HF-elever fra Region Midtjylland med forskerne for at diskutere forskellige udfordringer i forbindelse med coronakrisen og udvikle bud på råd og løsninger, der kan hjælpe andre unge. Samtidigt inviterer forskerne de unge med i en videreudvikling af corona-spillet. Et forløb der kommer til at involvere en række gymnasieklasser hen over efteråret 2020.
CoronaGoHome er en del af et større forskningsprojektet, der vil gentænke forskningskommunikation med unge om mental sundhed, sundhedsdata og teknologibrug. Partnere i projektet er Institut for Folkesundhed (Aarhus Universitet), Forskningsenheden for Almen Praksis, ScienceAtHome (Aarhus Universitet), Science Museerne ved Aarhus Universitet, The Animation Workshop/VIA University College, Akademiet for Talentfulde Unge|Midt og Aarhus Kommune.

Se i øvrigt vedføjede pdf med uddybende oplysninger og kontaktadresse.

Nøgleord

Kontakter

Jacob Sherson, professor MSO og leder af ScienceAtHome, Institut for Fysisk og Astronomi ved Aarhus Universitet, sherson@phys.au.dk, 28 77 57 65
Anne Harrits, leder af Akademiet for Talentfulde Unge|Midt, anne@atumidt.dk, 28 51 91 53

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Unge elever og forskere fra Aarhus Universitet udvikler spil hvor du er ministeren, som skal tage beslutninger. Tirsdag den 30. juni evaluerer forskere og 200 elever spillet i Herning.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Fra molekyler til måltider: Hvordan sukkertransport har potentiale til at ændre fremtidens fødevarer28.4.2025 09:50:01 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt studie fra Aarhus Universitet, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet PNAS, løfter sløret for, hvordan planter på molekylært niveau genkender og vælger mellem forskellige typer sukker. Ved at sammenligne to næsten identiske transportproteiner i planten Arabidopsis thaliana, afslører forskere de bittesmå strukturelle forskelle, der afgør, hvilket sukker planten optager. Resultaterne kan på sigt få betydning for både fødevareproduktion, bæredygtighed og udvikling af klimarobuste afgrøder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye