Bitdefender

Undgå at blive snydt af cyberkriminelle på Black Friday

Del

Black Friday nærmer sig med hastige skridt og overalt gør shoppere sig klar til at udnytte de fantastiske tilbud, weekenden omkring den 27. november kommer til at byde på. Hvad end det er online eller i butikkerne, så ruster både forbrugere og forhandlere sig til årets største shoppingdage. Men de er ikke de eneste - cyberkriminelle forbereder sig i lige så høj grad på at lokke pengene ud af deres intetanende ofre. Bitdefenders ekspert fortæller her, hvad du skal holde øje med.

Onlinehandlen er steget markant under coronakrisen, og derfor vil der med al sandsynlighed blive slået rekorder på og omkring Black Friday i år. Ifølge FDIH blev der i 2019 købt for over 750 millioner kr. over nettet på Black Friday, og det gør ganske enkelt dagen til en aldeles lukrativ mulighed for cyberkriminelle.

Derfor må vi også forvente, at der kommer til at være en del forsøg på at snyde forbrugerne, fortæller Bitdefenders sikkerhedsekspert, Liviu Arsene: “Cyberkriminelle er lige så meget ude efter gode tilbud, som forbrugerne er. Forskellen er bare, at for de kriminelle er det gode tilbud alle de muligheder, der opstår på en dag som Black Friday. Der er mange penge, der skifter hænder, særlige tilbud sendes ud via mail, tilbuddene er tidsbegrænsede, hvilket gør folk mere impulsive i deres handlinger. Så set fra en cyberkriminels synspunkt, så er tiden omkring Black Friday nærmest et rent tag-selv-bord af muligheder for at snyde folk for deres penge.”

Lad ikke det gode tilbud løbe af med dig - med det samme

Selvom nettet nærmest flyder over med gode tilbud, så er det vigtigt at holde hovedet koldt, forklarer Arsene: “Det hele går lidt stærkere på Black Friday, da en del også køber deres julegaver på samme tid til en god pris. Og med et tikkende ur hængende over hovedet i form af de tids- eller mængdebegrænsede tilbud, så vil nogle desværre ende med at kaste god digital sikkerhed overbord for at nå det hele. Så det vigtigste råd er at tage en dyb indånding og huske på disse fem råd:”

  • Hold dig til det, du kender - rigtig mange vil holde øje med webbutikker og sociale medier for at finde de bedste tilbud. Hvis du skal til at klikke på et link i en mail eller på et opslag på f.eks. Facebook, så sikr dig, at linket kommer fra en reel forhandler. Med de mange tilbud i omløb vil der helt sikkert også være phishing-angreb, der finder sted, hvor de kriminelle udgiver sig for at være en forhandler med et godt tilbud. Inden du klikker på linket, kan det i stedet være en idé at finde tilbuddet direkte på forhandlerens hjemmeside, og er der tale om en forhandler, du ikke kender i forvejen, så søg efter omtale på nettet. Er du stadig det mindste i tvivl, så lad være med at trykke på linket.
  • Brug e-mærket - E-mærket er en certificeringsordning for danske webbutikker, der garanterer forbrugerne, at de kan handle sikkert på den pågældende side. Er du i tvivl om en webshop har mærket, kan du søge efter den på e-mærkets hjemmeside, emaerket.dk.
  • Skift til unikke kodeord - ved at have unikke kodeord til samtlige af de konti, du måtte have på diverse webbutikker, så sikrer du dig, at kriminelle, der har fået fat i et kodeord til én konto, ikke kan bruge det på en anden.
  • Aktivér tofaktor- eller multifaktor-godkendelse - Selv hvis de kriminelle har fået fat i dine loginoplysninger, så vil tofaktor-godkendelse beskytte dig mod, at de udnytter din konto og samtidig gøre dig opmærksom på deres forsøg.
  • Betalingskort-alarmeringer - Hvis det er muligt, så sæt alarmeringer op til dine betalingskort, så du modtager en SMS når det bliver brugt. På den måde opdager du det med det samme, hvis cyberkriminelle har fået fat i dine betalingsoplysninger, så du kan stoppe dem hurtigst muligt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderBitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Bitdefender afslører ny cloud-baseret Endpoint Detection & Response-løsning til virksomheder og tjenesteudbydere2.12.2020 10:00:00 CETPressemeddelelse

Bitdefender, et førende globalt cybersikkerhedsfirma, der beskytter mere end 500 millioner systemer verden over, lancerer i dag en ny cloud-baseret og dedikeret Endpoint Detection & Response-løsning (EDR) designet til at hjælpe virksomheder og administrerede tjenesteudbydere med at forbedre deres muligheder for at opdage og udslette trusler, idet de finder sted, samt at styrke den overordnede modstandsdygtighed over for cyberangreb. Den nye EDR-pakke er ressource-let og fuldt ud leveret via skyen, hvilket giver en let implementering og administration, og fungerer sammen med tredjeparters beskyttelsesteknologier. Særegent for EDR, kombinerer løsningen endpoint telemetri og human risiko-analyser med avanceret trusselsopsporing, der har gjort Bitdefender førende inden for endpoint-sikkerhed. Opsporingsevnerne gør det muligt hurtigt at se, hvad der foregår i sårbare systemer, på stedet eller i skyen, og tilbyder ét-kliks-handlinger til at håndtere truslerne, bl.a. karantæne af filer, bloke