Bitdefender

Bitdefenders fem forudsigelser for trusselslandskabet i 2022

Del
2021 er ved at nå sin ende. Derfor har Bitdefenders eksperter sat sig ned og set frem imod de trusler, som de forventer vil præge 2022.

Sikkerhedseksperterne hos Bitdefender Labs og Managed Detection & Response-teamet bringer her deres top fem over trusler, som de forudser vil blive 2022’s største:

1: Ransomware vil fortsat dominere trusselslandskabet

Sidste år forudsagde Bitdefenders eksperter, at vi ville se en stigning i antallet af ransomware-angreb i 2021 - og desværre fik de ret. Solar Winds, Colonial Pipeline og Kaseya er blot eksempler på nogle af de helt store angreb, som har fyldt i år.

“Ransomware vil blive ved med at være den mest lukrative type cyberkriminalitet i 2022,” fortæller Dragos Gavrilut, direktør for Cyber Threat Intelligence Lab hos Bitdefender. “Vi forventer at se en stigning i Ransomware-as-a-Service-angreb, som vil fokusere på at stjæle data der kan bruges til at afpresse ofrene.”

Derudover forventer eksperterne også, at se en bølge af ransomware-angreb fra den nylige Log4j-sårbarhed i de kommende måneder, måske endda år.

2: Statssponsorerede angreb vil ramme almindelige mennesker

Politiske spændinger vil sandsynligvis have en indvirkning på cyberområdet, da staterne allerede er i gang med et regulært kapløb om at opnå dominans i cyberspace. 2022 kan derfor ende med at blive et år hvor vi ser en række statssponsorerede angreb mod kritisk infrastruktur.

Killware kan blive våbnet de tager i brug, da det kan indsættes med samme taktikker som klassiske APT’er (Advanced Persistent Threat) og er effektiv mod elnet, vandværker og offentlig transport - angreb hvor almindelige mennesker vil kunne mærke konsekvensen med det samme.

3: Angreb på forsyningskæder

Erfaringer fra 2021 har vist, at forsyningskæde-angreb mod administrerede tjenesteudbydere (Managed Service Providers, MSP’s) har været særligt svære at modarbejde. Modsat andre trusler, så er denne type angreb sværere at opdage og stoppe, og så spreder de sig hurtigere.

Eksperterne forventer derfor, at grupper af professionelle cyberkriminelle vil fokusere deres angreb på tjenesteudbyderne, med det formål at sprede ransomware til en endnu større mængde af potentielle ofre.

4: Datalæk vil drive angreb mod virksomhederne

I takt med at lækkede private oplysninger bliver gjort mere tilgængelige for de cyberkriminelle, så er det eksperternes forventning at se flere målrettede angreb mod virksomheder. De private oplysninger kan bruges til at lave spear phishing-angreb mod specifikke ansatte, hvormed de kriminelle kan opnå adgang til virksomhedens systemer. 

Derudover forventer eksperterne også at se en stigning i 2022, ift. svindel hvor de kriminelle udgiver sig for at være større virksomheder, der ønsker at rekruttere nye medarbejdere. Rekruttering og jobsøgning foregår i dag online, og det giver de kriminelle mulighed for at inficere håbefulde folks enheder, ved at få dem til at åbne vedhæftninger, som de tror er jobtilbud.

5: Web-infrastruktur og IoT-enheder under angreb

2022 vil med al sandsynlighed bringe en stigning i antallet af angreb mod cloud-infrastrukturer. Bl.a. mener eksperterne, at en mangel på dygtige cybersikkerhedsfolk vil svække udbyderne overfor angreb.

Samtidig med at resten af verden bevæger sig mod skyens mange muligheder, f.eks. at kunne arbejde hvorfra man ønsker, så vil angrebene følge trop og det er eksperternes forventning, at hackerne vil fokusere mest på Azure AD og Office365.

Et andet sted hvor vores stadig mere forbundne verden vil blive angrebet, er IoT-enhederne (Internet of Things). Der er efterhånden ikke mange ting, som ikke har forbindelse til internettet, og det efterlader dem sårbare overfor angreb, hvis ikke truslen tages alvorligt.

Et eksempel eksperterne giver, er det faktum at alle nye biler i dag er smart-biler - altså at de er digitale og kan være forbundet til internettet. Det vækker bekymring både ift. privatliv, hvor private oplysninger, som hvor du kører hver eneste dag, kan blive solgt af fabrikanten, lækket ved en fejl eller stjålet af kriminelle. Men din bil er også i risiko for at blive hacket, hvilket i yderste konsekvens kan få fatale følger, hvis en ondskabsfuld person får kontrol over din bil mens du kører i den.

Nøgleord

Kontakter

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderBitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye