Udenrigsministeriet

Ulla Tørnæs samler det danske FinTech-miljø: Danske tech-løsninger skal bringes i spil i Afrika

Del
Sammen med Copenhagen FinTech og Sustainable Digital Financial Alliance er Udenrigsministeriet i dag vært for en international konference, der skal se på innovative digitale løsninger, der kan sætte skub på udviklingen i Afrika og fart på opnåelsen af FN’s Verdensmål.

Digitalisering kan accelerere udviklingen i Afrika og hjælpe millioner af mennesker ud på arbejdsmarkedet og ud af fattigdom. Med Danmarks førerposition som EU’s mest digitaliserede land er det derfor oplagt at bringe den danske viden og ekspertise i spil i udviklingspolitikken. Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs har i dag samlet erhvervsledere fra Danmarks fintech-miljø samt aktører, der arbejder med udviklingsfinansiering i Afrika. De mødes til den internationale konference’FinTech in Africa: Ready for a new era?’. Sammen skal de se på innovative løsninger, der kan sætte skub i FN’s Verdensmål.

”Danske iværksættere er helt i front med digitalisering og nye teknologier. For at nå Verdensmålene må vi udnytte de nyeste digitale løsninger, derfor vil jeg bringe dansk fintech-viden i spil i Afrika. Ligesom vi i Danmark kan lære af Afrikas innovative løsninger – f.eks. om at skabe avancerede løsninger, der er tilgængelige for mange”, siger Ulla Tørnæs.

Blandt deltagerne på konferencen er guvernøren for Kenyas centralbank, Patrick Njoroge, som bl.a. vil fortælle om Kenyas innovative tilgang til kapitalmarkedet. Patrick Njoroge er desuden medlem af FN’s generalsekretærs højniveau-arbejdsgruppe for digital finansiering af verdensmålene. I Kenya –hvor flere borgere har en mobilbetalingskonto i stedet for en almindelig bankkonto – har fintech-bølgen medført større, finansiel inklusion.

Derudover deltager en række internationale aktører, der arbejder med digitale løsninger i Afrika på det finansielle område. Blandt dem er Copenhagen FinTech, der er en dansk virksomhed samt medlemsorganisation for finansielle start-ups i Danmark. 

”Vi har i Norden et enormt innovativt og kreativt fintech-miljø, som i den grad er drevet af en lyst til at skabe en bedre verden med ny teknologi. Brobygning og alliancebygning mellem nordiske tech-iværksættere og de traditionelle udviklingsaktører kan få markant betydning for at nå verdensmålene. Fintech vil efter min mening spille en helt afgørende rolle her,” siger Simon Schou, Chief Innovation Officer, Copenhagen FinTech.

Sustainable Digital Finance Alliance er en NGO, som forsøger at fremme anvendelsen af digital teknologi samt innovation til at finansiere Verdensmålene.

”Vi oplever, at når mobile betalingssystemer række ud til mange dele af et land, giver det innovatører en ny infrastruktur at bygge ovenpå. I Kenya har Centralbanken eksperimenteret med mobile folke-statsobligationer, og i Vestafrika bruger de digitale ejercertifikater til at få opsparinger kanaliseret ind i pengetørstige små virksomheder. Alt sammen helt nye måder at finansiere Verdensmålene på, som var utænkelige for blot få år siden, ” udtaler Marianne Haahr, direktør ved Sustainable Digital Finance Alliance. 

Konferencen er et led i TechVelopment Spring, en serie af arrangementer med fokus på teknologi og udvikling, arrangeret af Udenrigsministeriet i samarbejde med IDA, FN-Byen og DTU.

Kontakter

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye