BIIR Lean Engineering

Ukrainske ingeniører tager det danske marked med storm

Del

I løbet af 2017 forventer den dansk-ukrainske ingeniørvirksomhed BIIR Engineering at ansætte ingeniør nummer 350. På tre år har firmaet femdoblet medarbejderstaben og er på vej til at blive markedsførende. Målet for 2020 er mindst 500 ingeniører.

På kontoret i Ukraine er der ansat cirka 250 ingeniører. Resten arbejder i Danmark. Foto: PR.
På kontoret i Ukraine er der ansat cirka 250 ingeniører. Resten arbejder i Danmark. Foto: PR.

Da Thomas Sillesen, bestyrelsesformand for BIIR Engineering, drog til Ukraine en forårsdag i 2013 for at ansætte et par softwareeksperter, havde han ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at rejsen var startskuddet til et hæsblæsende forretningseventyr med rekordvækst og titel af årets skatteyder i Odessa. Men meget skulle hurtigt ændre sig.

Efter en succesfuld første tur til Ukraine besluttede Thomas Sillesen sammen med ejer af BIIR Engineering, Jonas Bojer Christensen, hurtigt at etablere en afdeling i Ukraine. BIIRs danske ingeniører viste sig at samarbejde fortræffeligt med ukrainerne. Typisk med en dansker som projektleder for et team på op til 10 ukrainere, der løste opgaver for danske kunder. Afdelingen i Ukraine blev hurtigt var en succes og voksede fra 8 ansatte i 2014 til forventelige 200 - 250 i 2017. Hertil kommer de godt 100 ingeniører, der er ansat i Danmark, hvilket betyder, at BIIR med al sandsynlighed runder 350 ingeniører i 2017.

– Der er ingeniørmangel i Danmark, og vi kan levere højtydende og effektive teams af ingeniører med helt ned til få dages varsel, hvis det skal gå rigtig stærkt. Det er meget attraktivt for mange virksomheder, siger Thomas Sillesen. 

Og at BIIRs koncept virker til kundernes fulde tilfredshed, er ejer Jonas Bojer Christensen ikke i tvivl om. I den igangværende ISO 9001 certificering indenfor kvalitetsledelse scorer BIIR over 100 på kundernes anmeldelser. 

– Vi overvejer seriøst at hæve barren for kundetilfredshed over ISO 9001 certificeringen, så vi har et udviklingspotentiale at arbejde udfra, siger Jonas Bøjer Christensen. 

Årets skatteyder i Odessa

På trods af den kraftige vækst har BIIR ikke mistet én eneste medarbejder i Ukraine siden 2013. Jonas Bojer Christensen mener, det blandt andet skyldes, at deres ansatte tilbydes danske arbejdsforhold, som er meget høj standard efter ukrainsk målestok. I 2015 blev BIIR endda kåret til årets skatteyder i den ukrainske by Odessa med over en million indbyggere.

– Vi er stolte af titlen, men det siger også meget om den korruption Ukraine oplever. Forleden ringede byens skattedirektør til os. Han troede, der var sket en fejl. I selskabsskat for 2016 havde vi indbetalt otte gange så megen skat som for 2015, men det hang blot sammen med vores markante vækst, fortæller Jonas Bojer Christensen. 

BIIR har for nyligt købt en attraktiv og centralt beliggende grund i Odessa med udsigt ud over den gamle havn. Her planlægger virksomheden at placere sit nye Ukrainske hovedkvarter, som skal huse 500 ingeniører i 2020.

Kontakter

Thomas Sillesen
Bestyrelsesformand, BIIR
(+45) 40 50 22 99
ts@biir.dk

Jonas Bojer Christensen,
Indehaver, BIIR
(+45) 41 77 07 01
jbc@biir.dk

Billeder

På kontoret i Ukraine er der ansat cirka 250 ingeniører. Resten arbejder i Danmark. Foto: PR.
På kontoret i Ukraine er der ansat cirka 250 ingeniører. Resten arbejder i Danmark. Foto: PR.
Download
Bestyrelsesformand,
 Thomas Sillesen. Foto: PR.
Bestyrelsesformand, Thomas Sillesen. Foto: PR.
Download
Ejer af BIIR Engineering, Jonas Bojer Christensen. Foto: PR.
Ejer af BIIR Engineering, Jonas Bojer Christensen. Foto: PR.
Download

Links

Information om BIIR Lean Engineering

BIIR Lean Engineering
BIIR Lean Engineering
Dusager 10
8200 Århus

41 77 07 51http://biir.dk/contact.html

BIIR Lean Engineering er bygget op omkring højt specialiserede, selvstyrende ingeniørteam, der rummer ingeniører, projektledere og designere. Virksomheden har fjernet alle fordyrende administrative led, der ikke bidrager med værdi til kunderne. Siden BIIR blev etableret i Aarhus i 2008, har virksomheden leveret lean og opgavefokuserede ingeniørprodukter af høj kvalitet på yderst konkurrencedygtig vis http://biir.dk/index.html

Følg pressemeddelelser fra BIIR Lean Engineering

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BIIR Lean Engineering

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum