Lolland Kommune

Ukraine: Tryghedscenter på Lolland tager form

Del

Lolland Kommune og Røde Kors er netop nu i færd med at etablere et tryghedscenter i Rødbyhavn, hvor flygtninge fra Ukraine kan få et pusterum, mens deres forhold bliver afklaret. Røde Kors vil løbende koordinere eventuelle behov for tøj og praktisk hjælp.

På Havneskolen i Rødbyhavn er Lolland Kommune og Røde Kors i færd med at etablere et tryghedscenter for flygtninge fra Ukraine, der ankommer til grænsen i Rødbyhavn. Tryghedscenteret skal fungere som en midlertidig base og kan rumme op mod 350 flygtninge. Bliver der behov for mere plads, er skolen i Dannelunde gjort klar til også at blive taget i brug.

Lars Gram, der er sektorchef for Service og Bygninger i Lolland Kommune, fortæller: ”Vi er godt i gang med at indrette de store skolebygninger. Der vil blive etableret både hvilepladser, legeområder og forskellige former for opholdsrum, hvor man kan tage en pause. Både fysisk og mentalt. Vi forventer, at de fleste kun kommer til at være her i få timer eller dage, mens det bliver afklaret, hvad der videre skal ske, og vores opgave handler derfor om at give dem en ramme, hvor de kan få dækket de mest basale behov – uanset om det er en frisk tandbørste eller et varmt bad”.

Ziga Friberg, der er sektionsleder i Røde Kors, er for få dage siden kommet til Lolland, og er nu klar til at tage godt imod de mange flygtninge: ”I Røde Kors arbejder vi på at give alle en tryg velkomst. Det handler om at møde den enkelte med respekt og omsorg, og skabe tid og rum til, at de kan gøre noget, der minder om en normal hverdag; lege med deres børn, sænke skuldrene og få lidt ro på, indtil deres videre situation afklares”.


Vil du hjælpe?

Både Røde Kors og Lolland Kommune bliver for tiden løbende kontaktet af borgere, der gerne vil hjælpe. Enten praktisk i form af frivillig arbejdskraft eller ved at donere tøj, sko, dyner, tæpper, legetøj eller lignende. Enkelte har også tilbudt at stille deres hus eller sommerhus til rådighed, hvis der bliver behov for ekstra soveplads.

”Det er prisværdigt, at så mange gerne vil hjælpe. Lige nu er vi endnu ikke klar til at håndtere tøj og lignende på skolen, men der vil i løbet af denne uge blive stillet en Røde Kors container op uden for, hvor man kan aflevere eventuelle donationer. Får vi behov for noget specifikt, vil det blive meldt ud”, fortæller Ziga Friberg.

Røde Kors er desuden i færd med at mobilisere de frivillige, der skal bemande det nye tryghedscenter. Her kan der let blive behov for ekstra hænder til både praktiske og sociale opgaver. Har man lyst til at hjælpe, kan man kontakte Røde Kors på e-mail: tryghedscenterlolland@rodekors.dk.

Det ventes ikke, at der bliver brug for ekstra boliger.

”Vi vil løbende melde ud, hvis vi får behov for ekstra hænder, tøj eller andet, og der er altid mulighed for at støtte indsatsen økonomisk på vores hjemmeside. Så sørger vi for, at pengene bliver brugt der, hvor der er størst behov”, afslutter Ziga Friberg.

Ziga Friberg fortæller om situationen i videoen her: https://dreambroker.com/channel/yh1m6vcl/u428anim

Nøgleord

Kontakter

Ziga FribergSektionsleder - National AfdelingRøde Kors

Tlf:31 15 27 21

Lars GramSektorchef for Service og Bygninger, Lolland Kommune

Tlf:40 70 78 30

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum