HK Danmark

Uhyggeligt: Chefens skældud endte med hjertesvigt

Del
52-årige Hanne Sørensen fik så voldsomt et opkald fra chefen, at det kostede hende et hjertesvigt. Grotesk eksempel på, hvor ødelæggende dårligt psykisk arbejdsmiljø kan være, siger HK’s næstformand Mads Samsing.

Dårligt psykisk arbejdsmiljø kan være livsfarligt. Det fik den nu 52-årige Hanne Sørensen at føle, da hendes øverste chef ringede og overfusede hende i en sådan grad, at hun – en sund og rask kvinde – fik hjertesvigt. Anledningen var, at Hanne som arbejdsmiljørepræsentant havde taget affære for at hjælpe sine kolleger til at sidde bedre og undgå smerter.

Opkaldet blev dråben, der fik bægeret til at flyde over efter en længere periode med et psykisk arbejdsmiljø, der haltede gevaldigt. Konsekvensen blev, at Hanne ramlede ind i en lang sygeperiode. Nu deler Hanne sin historie i håbet om, at andre undgår at havne i samme situation.

— Det jeg blev udsat for må ikke ske for andre. Det er det vigtigste for mig. For det var voldsomt. Og selv om jeg i dag er på en anden arbejdsplads i et job, som jeg er virkelig glad for, kan jeg stadig mærke, at det jeg var igennem har påvirket mig, siger Hanne Sørensen, som er medlem af HK.

HK har nu vundet en sag for Hanne, så hun efter juridisk tovtrækkeri med Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og arbejdsskade-forsikringsselskabet har fået rettens ord for, at det var det voldsomme opkald fra chefen, der forårsagede hjertesvigtet den dag tilbage i november 2017. Og retten har nu anerkendt det som en arbejdsskade. For Hanne er det en lettelse, at retten har slået det fast:

- Det betyder meget for mig, at retten nu har anerkendt det, der er sket. Og jeg er glad for at have HK i ryggen. Ellers tror jeg aldrig, det var lykkedes, siger hun.

HK’s næstformand Mads Samsing glæder sig på Hanne Sørensens vegne over, at sagen er vundet. Men han er oprørt over, hvad hun har måttet stå model til:

- Det her er et grotesk eksempel på, hvor ødelæggende dårligt psykisk arbejdsmiljø kan være. Det hører simpelthen ingen steder hjemme, at en medarbejder bliver behandlet så skidt, at det ender med hjertesvigt. Der er intet som helst, der antyder, at Hanne ikke i forvejen var sund og rask, så jeg forstår slet ikke, at det skulle tage så ulideligt lang tid at få det anerkendt som en arbejdsskade.

Fysisk og psykisk arbejdsmiljø skal sidestilles og det skal være lettere at få anerkendt arbejdsskader, der skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø, fortsætter næstformanden:

- Hannes historie sætter en tyk streg under, hvor vigtigt det er, at arbejdsmiljøet er i orden - både det fysiske og det psykiske. Det skal sidestilles. Det skal det også i arbejdsskadesagsbehandlingen, hvor det ofte er ubegribeligt svært at få anerkendt en arbejdsskade, der skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det er urimeligt og uholdbart, siger Mads Samsing.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
2300 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye