Helle er årets "Mest hjælpsomme kollega"

Del

Helle Bryde Bachmann er årets ”Mest hjælpsomme kollega” – en af de fire specialpriser i HK´s pris ”Danmarks Bedste Kollega”. Hun er HR projektkoordinator på Københavns Professionshøjskole og får prisen for med kollegernes ord at være topprofessionel og have hjertevarme.

Helle Bryde Bachmann fik overrakt prisen som Danmarks Mest hjælpsomme kollega af Anne-Marie Røge Krag, der er arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv
Helle Bryde Bachmann fik overrakt prisen som Danmarks Mest hjælpsomme kollega af Anne-Marie Røge Krag, der er arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Foto: Keld Navntoft

”Helle er topprofessionel og med en stor hjertevarme i forhold til kollegerne. Hun træder til, når det brænder på for hendes team. Hun er den, der lige sikrer sig, at alle er kommet godt igennem en svær opgave.” Sådan lyder nogle af ordene i nomineringen fra kollegerne.

Helle Bryde Bachmann er HR-projektkoordinator på Københavns Professionshøjskole. Hun er udvalgt af i alt 1.099 nominerede kandidater til HK´s pris Danmarks Bedste Kollega. Hun er vinder af én af de fire specialpriser, nemlig prisen: ”Mest hjælpsomme kollega”, som blev uddelt i dag den 18. april i Falkoner Salen på Frederiksberg.

Formand for HK Stat Hovedstaden, Dennis Alex Jørgensen er "kanonstolt" over, at have fantastiske medlemmer, hvilket Helle Bryde Bachmann er et godt eksempel på.

”Helles kollegaer Ann og Geert havde indstillet hende, og da vi besøgte dem tilbage i marts fortalte de, hvor støttende Helle havde været gennem kollegaers sygdomsforløb, og hvor meget det havde hjulpet kollegaer tilbage på arbejdspladsen. Helle er bare så utroligt hjertevarm,” siger Dennis Alex Jørgensen.

Det er syvende gang, HK kårer Danmarks Bedste Kollega. Prisen blev i år uddelt i Falkoner Salen på Frederiksberg den 18. april af næstformand i HK, Mads Samsing.

”Vi uddeler prisen for at hylde det kollegiale fællesskab, der er på mange arbejdspladser. For et stærkt kollegialt fællesskab kan ikke overvurderes, og det er et kendetegn ved en god arbejdsplads.

Gode kolleger giver et bedre psykisk arbejdsmiljø, og det bidrager til bedre bundlinjer i virksomhederne og en bedre service for borgere og kunder,” siger Mads Samsing.

Helle Bryde Bachmann blev nomineret til prisen af sin kolleger Geert llermand og Ann Kristina Mikkelsen Bojsen på vegne af kollegerne på Københavns Professionshøjskole.

Gode kolleger højner trivslen på arbejdspladsen

Gode kolleger hjælper med praktiske problemer og får altid sagt et par positive ord. De spreder godt humør, de er ansvarlige og ordentlige, og måske giver de også et kram, når der er brug for det. De får arbejdspladsen og teamet til at køre.

Seks ud af ti (61 %) adspurgte i en stor undersøgelse svarer, at gode kolleger er det vigtigste for, at de trives på arbejdspladsen (Epinion-undersøgelse fra HK i 2022).

I alt 1.099 gode kolleger blev nomineret, heraf blev der udvalgt 10 finalister, som deltog i festen i Falkoner Salen den 18. april.

De fem vindere af hovedprisen Danmarks Bedste Kollega og de fire specialpriser blev kåret på scenen af en jury. Juryen bestod i år af chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Preben Meier Pedersen, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljørepræsentant hos ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg, Erik Kristoffersen og stifter af foreningen Menneskebiblioteket, Ronni Abergel.

Her er Danmarks Bedste Kolleger 

Her er vinderne med nogle af de ord, som kollegerne har brugt om dem:

Danmarks Bedste Kollega er Heidi Velling Jensen, Kræftens Bekæmpelses enhed for patientstøtte og frivillig indsats i Herning: Hun er en, som er god til at lytte, og som altid er klar med en hjælpende hånd. En teamplayer, som får hele arbejdspladsen til at hænge sammen.

Danmarks Mest hjælpsomme kollega er Helle Bryde Bachmann, HK-projektkoordinator på Københavns Professionshøjskole: Hun er topprofessionel og en, som træder til, når det brænder på. Hun er den, der lige sikrer sig, at alle er kommet godt igennem en svær opgave.

Danmarks Mest engagerede kollega er Sofie Wulf, HK-konsulent på Odense Universitetshospital:  Hun er betænksom og dygtig, og en som har øje på, hvordan kollegerne har det. Samtidig er hun struktureret og hjælper også gerne kollegerne med struktur, så hele teamet kører, og alle gør det, de er bedst til.

Danmarks Mest ansvarlige kollega Mads Elkjær Höck, kontrolmedarbejder i Aabenraa Kommune: Mads har udvist særligt stort ansvar for opstarten af Kontrolgruppen i maj 2023, men derudover er han også alt det, en god kollega skal være. Altid i godt humør og med en joke parat. Han er ikke kun arbejdsmæssigt ansvarsfuld – han er det også i det sociale og i fritiden.

Danmarks Mest inkluderende kollega er Jakob Vinum Pedersen, skolelærer på Søholmskolen i Jystrup på Sjælland: Jakob er der altid for andre – både kolleger og elever. Han fortæller om sin viden, men tager også imod andres viden og prøver det af. Han har hjulpet flere klasser godt på vej til at blive en hel klasse ved bare at være ham. Han inkluderer både elever og forældre.

De fem øvrige finalister var:

  • Hanadi Khamis fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro
  • Hiba Ahmed fra Spar på Enighedsvej i Nykøbing Falster
  • Mette Holm fra Randers Bibliotek
  • Birgitte Bisgaard fra Aalborg Universitet, Juridisk Institut
  • Connie Jensen som arbejder som socialpædagog på et bosted i Randers, Region Midt.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye