Dansk Byggeri

Udsigt til renovering af næsten 8.500 almene boliger i Nordjylland

Del

Lejerne i 8.474 almene lejligheder og rækkehuse i Nordjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Aalborg løber med de fleste og dyreste renoveringer. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Morsø og Vesthimmerland.

Beboerne i Aalborg står til at få mest ud af den politiske boligaftale, som netop er vedtaget, og som betyder, at Landsbyggefonden nu kan sætte planlagte renoveringsprojekter for over 18 mia. kr. i gang med det samme. Pengene har lejerne i de almene boliger selv sparet op. Og i Aalborg betyder det, at næsten 4.000 almene lejligheder og rækkehuse skal renoveres for 1,2 mia. kr. Det glæder formand i Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

- Alle beboerne får bedre boliger, og der bliver skabt lokale arbejdspladser og lærepladser samtidig med, at langt størstedelen af renoveringerne er grønne og dermed også gode for klimaet. Jo hurtigere der bliver trykket på startknappen og opgaverne kommer ud til virksomhederne, jo hurtigere kan vi få gang i hjulene og beskæftigelsen lokalt i Nordjylland, siger Henrik Holm.

Også i Hjørring får de almene boliger et markant løft. Her kan beboerne i mere end 2.000 almene boliger se frem til at få renoveret for i alt 458 millioner kr. Mens der er sat 374 mio. kr. af til renoveringer i Frederikshavn, 163 mio. kr. i Brønderslev, 92 mio. kr. i Morsø og hhv. 43 og 19 mio. kr. i Vesthimmerland og Mariagerfjord.

 
 
 
 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm, telefon 24 88 71 71
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland Gitte B. Vesti, telefon 29 21 77 10
Pressechef Helen Jensen, Dansk Byggeri, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Corona har ikke fået udenlandske håndværkere til at blive hjemme26.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne til at rejse hjem i større antal. Efter en nedgang på godt 1.600 fra marts til april steg tallet hurtigt igen. Og i juni var antallet af udenlandske medarbejdere oppe på niveau med juni sidste år, viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum