Ingeniørforeningen, IDA

Udflytning af uddannelser koster STEM-kandidater

Del

Politisk aftale om at udflytte flere uddannelser går stik imod regeringens egen målsætning om at uddanne flere ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater, som erhvervslivet allerede i dag mangler i tusindvis

”Der er en skrigende mangel på STEM-kandidater allerede i dag og efterspørgslen øges kun af den grønne omstilling og den omfattende digitalisering af hele samfundet. Regeringen har gennem Teknologipagten selv sat sig målet om at uddanne 20 procent flere STEM-kandidater over de kommende år. Regeringen burde derfor i dag have præsenteret en plan for at uddanne flere og ikke færre STEM-kandidater. Det er den vej verden går og derfra Danmark skal tjene sine penge, så jeg er helt uforstående over for aftalen,” siger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen.

Universiteterne i de større byer skal nu selv omsætte de politiske decentraliseringsønsker til virkelighed, og skal hver især give et bud på, hvordan de enten kan udflytte eller reducere deres optag med 5-10 procent.

”Selv om vi taler 2030 og der står i aftalen, at der skal tages hensyn til offentlige arbejdsgivere og erhvervslivets behov, så skal man huske, at STEM-uddannelse kræver dyrt udstyr og stærke tværfaglige miljøer for at nå op i verdensklasse. Jeg frygter slet og ret at denne aftale betyder, at der bare bliver færre og dyrere STEM-uddannelser udbudt, og så bliver det bare sværere at få råd til velfærd,” siger Thomas Damkjær Petersen

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum