Dansk Byggeri

Udenlandske medarbejdere strømmer til nordjyske byggevirksomheder

Del

På flere og flere nordjyske byggepladser kan man i dag høre engelsk, tysk eller dansk med udenlandsk accent. Sidste år arbejdede mere end 700 udenlandske medarbejdere i de nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder. En fordobling siden 2011, viser en analyse fra Dansk Byggeri

På trods af lønstigninger i lande som Polen, Rumænien og Litauen, strømmer udenlandske medarbejdere stadig til bygge- og anlægsbranchen i Danmark. Og formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm glæder sig over, at flere af de udenlandske medarbejdere vælger at bosætte sig i det nordjyske.

Henrik Holm kalder det en meget positiv udvikling, fordi virksomhederne simpelt hen ikke kan skaffe nok medarbejdere til de mange projekter og fyldte ordrebøger.

- Uden de udenlandske medarbejdere, der kommer her til for at arbejde, ville nordjyske virksomheder være tvunget til at sige nej til endnu flere ordrer, end de gør i dag. Derfor er jeg glad for, at Danmark stadig har attraktive arbejdsforhold for de udenlandske medarbejdere, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

Flere bosætter sig i Danmark
Ifølge Dansk Byggeris analyse kommer ni ud af ti udlændige i byggebranchen fra vestlige lande Størstedelen af dem er fra østeuropæiske lande som Polen, Rumænien og Litauen. Og antallet af dem, der har slået sig ned i Nordjylland, er fordoblet siden 2012.   

Det glæder Henrik Holm, da det betyder, at flere af medarbejderne giver et ekstra bidrag til det danske samfund ved blandt andet at betale skat.

- Når de udenlandske medarbejdere bosætter sig i Danmark, melder langt de fleste sig også ind i en fagforening. Og så er medarbejdere, der bor her med deres familier, ofte mere stabile, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

En undersøgelse fra Tænketanken KRAKA viser, at en udenlandsk medarbejder i byggeriet, der slår sig ned i Danmark, bidrager med 80.000 kroner i gennemsnit hvert år til den danske statskasse.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm, hkh@ncc.dk, 24 88 71 71
Journalist Caroline Schrøder, csc@danskbyggeri.dk. 29 74 94 44

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum