TEKNIQ Arbejdsgiverne

Uden vækst ingen velfærds- og klimaforbedringer

Del

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne savnede man større fokus på erhvervslivet i statsminister Mette Frederiksens åbningstale, da Folketinget i dag atter åbnede dørene.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det handlede især om velfærd og klimaudfordringer, da statsminister Mette Frederiksen i dag holdt åbningstale i Folketingssalen. Til gengæld var der ikke meget fokus på erhvervslivet i talen. Det ærgrer brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Vi er helt enige i, at velfærdssamfundet skal understøttes, og ikke mindst at klimaforbedringer er en central udfordring både nu og de kommende år. Men hvis vi skal gøre os håb om at komme i mål med de meget store ambitioner, regeringen har på især klimaområdet, er det afgørende, at den grønne omstilling går hånd i hånd med et erhvervsliv i vækst,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Regeringen må derfor, sideløbende med de grønne initiativer, sørge for at skabe optimale forhold for erhvervslivet i stedet for hele tiden at finde på nye benspænd i form af eksempelvis øget beskatning ved generationsskifter. Samtidig bør man luge ud i det morads af regler, der gør det unødigt besværligt at drive virksomhed her i landet,” siger Niels Jørgen Hansen.

Et af de få konkrete løfter, der blev givet i statsministerens tale, var afskaffelsen af det kritiserede omprioriteringsbidrag, der har kostet markante besparelser på blandt andet erhvervsuddannelserne de senere år.

”Vi har brug for at få styrket erhvervsuddannelserne, så vi kan trække endnu flere dygtige unge ind på skolerne og sikre den nødvendige strøm af faglært arbejdskraft,” siger Niels Jørgen Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne– mobil: 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum