Boligsiden.dk

Udbuddet af huse i markant fald i 2017

Del

Der var godt 1.800 færre huse til salg 1. januar 2018 end i starten af 2017, og faldet i udbuddet er markant i alle landets fem regioner. Det viser nye udbudstal for hele sidste år.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

Der blev langt færre huse at vælge mellem i 2017 i forhold til i 2016. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Helt præcist er udbuddet faldet med 1.811 huse, og det er dermed blevet fem procent lavere det seneste år.

”I de sidste par måneder har vi talt om, at udbuddet er faldet markant, og nu viser tallene, at der er noget om snakken. Egentlig er der kommet rigtig mange nye huse til salg, men der er solgt endnu flere, og derfor ser vi det her meget markante fald i udbuddet. Et fald der gør, at udbuddet af boliger ikke har været lavere i starten af noget andet år siden 2007,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

2018 begynder med et markant lavere udbud end tidligere, men med 34.203 huse på markedet, er der stadig mulighed for at finde drømmehuset. Flere skal blot være indstillet på at betale prisen.

”Vi ser, at flere af dem, der beder om at få et nedslag i prisen, simpelthen ikke får huset, fordi den øgede konkurrence gør, at der ofte står en anden køber klar til at betale det, det koster. Det betyder ikke, at det er umuligt at finde det rigtige hus. Men spillereglerne har ændret sig en smule i forhold til tidligere, og det er afgørende at huske, når man skal købe hus,” påpeger Birgit Daetz.

Lavere udbud i hele Danmark
Mens faldende udbud ofte beskrives som et fænomen, der er forbeholdt markederne i landets største byer, så viser udbudstallene for 2017, at tendensen er udbredt i hele Danmark. Faktisk er udbuddet faldet mest i Region Syddanmark og mindst i Region Midtjylland.

”Opsvinget startede i de store byer med stigende priser, mange salg og deraf faldende udbud. Vi kan se nu, at de store markeders karakteristika har spredt sig til de fleste dele af landet. Priserne og antallet af salg stiger i alle regioner, mens salgstiden og udbuddet falder. Det er kendetegn, der vidner om et samlet boligmarked i vækst,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke bare udbuddet på huse, der er faldet i 2017. Der er nu 8,3 procent færre ejerlejligheder på markedet, og 10,6 procent færre fritidshuse til salg end i starten af sidste år. Samlet set er det aktuelle udbud af boliger på Boligsiden.dk knap 60.000. Det er har ikke været så lavt siden april 2007.

Udbud af villaer og rækkehuse primo januar

Region

Udbud, Antal Boliger

Ændringer Måned, %

Ændringer År, %

Hele landet

34.203

-3,7 %

-5,0 %

Region Hovedstaden

4.802

-5,1 %

-4,6 %

Region Midtjylland

8.871

-3,2 %

-3,5 %

Region Nordjylland

5.104

-2,9 %

-5,3 %

Region Sjælland

6.009

-3,6 %

-5,1 %

Region Syddanmark

9.417

-4,0 %

-6,4 %

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum