Forår på boligmarkedet: Boligudbuddet steg i april

Del

Boligsidens nye udbudstal viser, at der var flere boliger til salg i april end i marts måned.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Antallet af huse til salg i Danmark er nu på sit højeste siden starten af november 2019.

Det fremgår af Boligsidens nye udbudstal, som viser, at der ved indgangen til april måned var 34.439 villaer og rækkehuse til salg på landsplan, som er 4,8 procent flere, end der var til salg for en måned siden.

”Foråret begynder at lune på boligmarkedet, hvilket blandt andet viser sig i form af en spirende sælgerlyst. Der plejer også at komme flere boliger til salg i løbet af forårsmånederne, men en stigning på knap fem procent for husene ligger bestemt i den høje ende, når vi sammenligner med de seneste år,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Husudbuddet har overordnet set været voksende siden foråret 2022, efter det svandt betydeligt ind i løbet af coronaårene på grund af det handelsboom, der dengang herskede flere steder i landet. Herefter har det taget lang tid at komme tilbage til 2019-niveau, som er den tid, vi betragter som den seneste normal på boligmarkedet. Det er positivt for huskøberne, at de nu har fået væsentligt mere at vælge imellem.”

Det gælder for samtlige fem regioner, at antallet af huse til salg er steget fra primo marts til primo april.

Se udviklingen i udbuddet af huse for kommunerne her 

Flere lejligheder til salg på landsplan

For første gang siden starten af december sidste år har den månedlige udvikling i lejlighedsudbuddet budt på en stigning. Således var der ved indgangen til april 7.696 ejerlejligheder til salg, som er 1,6 procent flere end i marts.

I Københavns Kommune, som har det største marked for ejerlejligheder i landet, er lejlighedsudbuddet dog faldet den seneste måned med 1,9 procent, så der nu er 1.871 ejerlejligheder til salg i København.

”De nye boligskatteændringer betød boligskattestigninger for størstedelen af ejerlejlighedsmarkedet i hovedstadsområdet fra 2024, og det tyder på, at lejlighedssælgerne stadig skal se tiden lidt an oven på den omvæltning,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Det lavere udbud skyldes også, at mange lejlighedssælgere omkring København allerede meldte sig på bane i sidste del af 2023, da der dengang var særligt gode muligheder for at få lejligheden solgt. Mange købere var nemlig ivrige efter at sikre sig en lavere boligbeskatning fra 2024 og frem, som netop var muligt, hvis man nåede at købe og overtage en bolig før årsskiftet. Det gør naturligvis også, at færre har behov for at sælge nu.”

Stor stigning i sommerhusudbuddet

Sommerhusudbuddet steg med 19,9 procent den seneste måned. Det betyder, at der var 5.921 sommerhuse til salg i starten af april.

”Sommerhusmarkedet plejer at blive vakt til live i forårsmånederne efter vinterens dvale, og det gælder tilsyneladende også i år, hvor vi faktisk ser en stor stigning i antallet af sommerhuse til salg fra marts til april sammenlignet med samme tidspunkt i tidligere år. Med den seneste stigning betyder det også, at antallet af sommerhuse til salg nu er på sit højeste siden oktober 2020,” siger Birgit Daetz.

Udvikling i antallet af boliger til salg:

Boligtype

Antal boliger til salg primo april 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer og rækkehuse

    34.439

4,8%

15,1%

Ejerlejligheder

       7.696

1,6%

11,9%

Sommerhuse

       5.921

19,9%

31,9%

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Graf: Boligsiden
Graf: Boligsiden
Download
Graf: Boligsiden
Graf: Boligsiden
Download

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye