Energistyrelsen

Tyskland går et beredskabsniveau op i gasforsyningen. Danmarks situation er uforandret

Del

Tyskland er i dag gået op på beredskabsniveau 2 – det såkaldte ”Alert”-niveau. Danmark erklærede mandag den 20. juni ”Early warning” som er det lavere beredskabsniveau 1.

”Tysklands melding ændrer ikke på Danmarks situation. Der kommer stadig gas til Danmark fra Tyskland, og der fyldes gas på lagrene. Det er sommer og derfor er gasforbruget lavere, og vi producerer biogas, som dækker en stor del af det aktuelle forbrug. Men vi følger situationen tæt og holder øje med, om der sker yderligere ændringer i forsyningssituationen”, siger vicedirektør Martin Hansen fra Energistyrelsen.

Danmarks melding om ”Early warning” skete på grund af usikkerhed om gasleverancer fra Rusland, efter at Gazprom i sidste uge - uden varsel - reducerede gasleverancerne via Nord Stream 1 med først 40 pct. og derefter 60 pct.

Det er tidligere varslet, at Nord Stream 1 lukker helt fra 11. juli til 21. juli i forbindelse med en større renovering. Nord Stream 1 bliver løbende vedligeholdt for at sikre fortsat flow af gas gennem ledningen til Europa. Reparationerne sker typisk om sommeren, hvor forbruget er lavest.

FAKTA

  • ”Alert” (alarm) er beredskabsniveau 2 ud af 3. Det erklæres, når der opstår en gasforsyningsafbrydelse eller en usædvanlig høj gasefterspørgsel, hvilket resulterer i en betydeligt forringet gasforsyningssituation, men markedet er stadig i stand til at håndtere denne afbrydelse eller efterspørgsel uden at anvende ikke-markedsbaserede foranstaltninger.

Nøgleord

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Energistyrelsen fastsætter tidspunkt for udbud af Energiø Nordsø og fastholder samlet tidsplan5.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter tæt dialog med markedet og statens rådgivere er grundlaget for at vælge en hensigtsmæssig retning for det videre arbejde med energiøen i Nordsøen styrket markant. Samtidig står det klart, at værdien af at investere i mere tid til det udbudsforberedende arbejde for at sikre et solidt, fagligt beslutningsgrundlag, som kan fremtidssikre den kommende energiø i Nordsøen og indvarsle en ny epoke i udbygningen med dansk havvind vil være stor. Energistyrelsen rykker derfor igangsættelsen af udbuddet af Energiø Nordsø op til 12 måneder, men vurderer, at tiden kan indhentes senere i processen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum