OKNygaard A/S

Tværfaglige partnerskaber i udendørs undervisningsmiljøer giver ’grønnere’ skoleelever og glade anlægsgartnere

Del

OKNygaard afholder hvert år projektet ’’Grønne Dage’’ i samarbejde med Danske Anlægsgartnere, Roskilde Tekniske Skole og Herlev Kommune. Formålet med projektugen er at få skoleeleverne ud af klasselokalet, ud i udendørs undervisningsmiljøer og inddrage dem i moderniseringen af deres skoles udearealer.

Hvert år skal 5. og 6. klasser fra to skoler i Herlev Kommune ud og prøve kræfter med anlægsgartnerfaget. Det gøres i samarbejde med Danske Anlægsgartnere, OKNygaard og kommende anlægsgartnere- og struktører på Roskilde Tekniske Skoles grundforløb. I en hel uge er skoleskemaet ’grønt’, hvor både hele og halve dage bruges udendørs og oftest med fingrene begravet i jord.

’’Vi har i tidligere projekter bl.a. forskønnet en gammel, asfalteret basketball-bane. Herlev Kommunes landskabsarkitekt redesignede arealet, mens vi og eleverne stod for den praktiske udførsel. Her indebar opgaven bl.a. at skære riller i asfalten og tilplante med danske, hjemmehørende arter, fx hasselbuske og fyrtræer’’, fortæller Mette Bastue Jacobsen, der er driftsleder hos OKNygaard i Farum. På Herlev Byskole blev der plantet frugtbuske rundt om skolen, som eleverne fik ansvar og ejerskab over.


Inddragelse af elever og lærere giver bedre projekter

I OKNygaard arbejder man med konceptet tidlig involvering og samarbejdsorienteret projektstyring.  Ved at sikre gode relationer, dialog og en fælles forståelse mellem parter opnås der en bedre arbejdsproces fra start til slut.

’’Det er vores erfaring, at det er afgørende med samarbejde tidligt i forberedelsesforløbet for at få stablet et godt projekt på benene. Lærere og elever finder i fællesskab ud af hvilket projekt, de gerne vil have fokus på, mens vores rolle er at vejlede og rådgive om, hvad der kan lade sig gøre i praksis’’, siger driftsleder Mette Bastue Jacobsen.

OKNygaard leverer materiel og afsætter 6-8 mand til at forberede, afholde og afslutte projektet. Hele forløbet tager cirka seks uger.


Indgangsvej til elevrekruttering

Som Danmarks største anlægsgartner er OKNygaard ikke kun med i samarbejdsprojektet ’’Grønne Dage’’ for at engagere skoleelever i stauder, hjemmehørende arter eller vigtigheden af grønne udearealer.  

’’Man bliver glad af at kunne synliggøre sin faglighed og give den videre til videbegærlige børn, men der er naturligvis også et mere strategisk aspekt i forhold til vores behov for rekruttering af nye elever. I OKNygaard har vi nemlig som mål, at mindst 10% af vores medarbejdere skal være under uddannelse. Vi har et godt samarbejde med Roskilde Tekniske Skole, som uddanner både anlægsgartnere og anlægsstruktører. Projektugen giver os mulighed for at møde dygtige førsteårselever, som vi kan tilbyde en elevplads i OKNygaard’’, udtaler Mette Bastue Jacobsen, driftsleder hos OKNygaard Farum. 


Årets to projektuger forberedes

I uge 44 og 45 løber projekt ’’Grønne Dage’’ igen af stablen i Herlev Kommune. Denne gang er det eleverne fra Lindehøjskolen og Herlev Byskole afd. Eng, der skal give sig i kast med en række anlægsgartneropgaver.

Kontakter

Billeder

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Naturbaseret klimatilpasningsprojekt hos boligforening gøres rentabelt med nyt samarbejde13.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hos boligforeningen Olufsgaard II, afd. A i Kastrup skal ejendommens udearealer genskabes efter en større altanudskiftning. Men i stedet for genetablering af de store græsarealer kanaliseres udgiften over i et klimatilpasningsprojekt, hvor Tårnby Forsyning tilbagebetaler 40% af tilslutningsbidraget for, at beboerne selv håndterer deres tag- og overfladevand via lokal nedsivning. Anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard har vundet opgaven ved hjælp af samskabelse og en mere naturbaseret løsning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum